leestijd:

Benodigdheden: geen

Terwijl ze zich door de dikke gel heen bewegen, zingen de spelers ‘a…MEU…be, a…MEU…be.’ Ondertussen worden kinderentieners, tieners volwassene en volwassene weer kinderen…

1. Baby-amoebe: Eén leerling wordt uitgekozen als baby-amoebe. De andere spelers verspreiden zich over het speelveld. De baby-amoebe begint te zingen: ‘a…MEU…be, a…MEU…be, a…MEU…be, steeds met de nadruk op de tweede lettergreep. Tijden dit spel moeten alle spelers zich in slow motion voortbewegen, alsof ze zich door een dikke gel heen bewegen.

2. Kinder-amoebe: Als de baby-amoebe een andere speler tikt haken ze de armen in elkaar om zo samen een kinder-amoebe te vormen. De kinder-amoebe zingt nog steeds ‘a…MEU…be.’ En loopt met grote, zware passen op de maat van het gezang.

3. Tiener-amoebe: Als de kinder-amoebe weer een andere speler tikt, haken de drie spelers de armen in elkaar en worden samen een tiener-amoebe. Ze gaan door met zingen.

4. Volwassenamoebe: Als de tiener-amoebe een vierde speler te pakken krijgt, worden ze samen een volwassen amoebe. Volwassen amoebes moeten zich daarna direct opdelen, maar op een bepaalde manier: de twee spelers aan het uiteinden worden samen één kinder-amoebe en de twee spelers in het midden ook. Op die manier worden beide kinder-amoeben gevormd door spelers die daarvoor nog niet bij elkaar waren.

5. Twee einder-amoeben: Nu lopen er twee zingende kinder-amoeben rond in slow motion, die allebei proberen om andere spelers te tikken zonder de slow motion regel te breken. Kinderen worden tieners, die volwassenen worden, die weer kinderen worden…

Dit spel is afkomstig uit: Silly Sports en Goofy Games, uitgeverij RPCZ.

sluiten