leestijd:

Benodigdheden: handdoek, muntje en twee tennisballen (elk in een sok).

Je kunt lange passes maken als je durft, maar alleen als jouw team goed is in klem-vangen!

  1. Teams van drie: Er zijn twee teams van maar drie spelers. Bij grote groepen kunnen er verschillende spelletjes Klem Voetbal tegelijkertijd gespeeld worden.
  2. Materiaal en doelen: Maak een aantal knopen in een grote handdoek of stop een of twee tennisballen in een lange sok en leg er een knoop in om er een komeet van te maken. Lijnen aan de randen van het speelveld kunnen als doelen dienen, of anders kunnen er prullenbakken of kartonnen dozen gebruikt worden.
  3. Muntjes gooien: De spelers beginnen in het midden van het Veld. Er wordt een muntje opgegooid om te kijken welk team als eerste de handdoek krijgt.
  4. Het spel begint: Een speler gooit de handdoek of de komeet in de richting van zijn eigen teamdoel. De andere twee teamleden proberen om hem te vangen. Het addertje onder het gras: de twee spelers moeten de handdoek of de komeet vangen zonder hun handen te gebruiken. Vandaar: Klem Voetbal! Er mag niet tussenbeide gekomen worden; het enige contact wordt gemaakt door de spelers die proberen om de handdoek vast te klemmen tussen hun lichamen.
  5. Laten vallen? Als het de twee spelers niet lukt om de handdoek te vangen (als een deel van de handdoek de grond raakt), dan krijgt het andere team de handdoek.
  6. Maximaal drie keer gooien: Nadat het ene team drie keer gegooid heeft, krijgt het andere team de handdoek. Het is dus in het voordeel van het team om lange passes te maken. Hoe langer de pass, echt; hoe groter de kans dat de handdoek valt!

Dit spel is afkomstig uit: Silly Sports en Goofy Games, uitgeverij RPCZ. Bestel het boek hier.

sluiten