leestijd:

Benodigdheden:

Tik iemand als je nog adem hebt, of bevries. Wie heb je getikt? Een nieuwe teamgenoot!

  1. Vorm teams: De spelers vormen twee teams.
  2. Kruip bij elkaar en kies- De teams kruipen bij elkaar en kiezen samen voor papier, schaar of steen.
  3. Ga klaar staan om te spelen: De twee teams gaan tegenover elkaar staan. Ze staan in een rij op ongeveer vier grote passen uit elkaar. De teams roepen tegelijkertijd, “Een, twee, drie…” en dan laten ze met hun hand zien of ze papier, schaar of steen zijn. (Papier: houd je vlakke hand uit. Schaar: vorm een schaar met je wijs- en middelvinger. Steen: maak een vuist.)
  4. Gewonnen? Kijk welk team er gewonnen heeft: papier wint van steen (omdat het papier om de steen gewikkeld kan worden), steen wint van schaar (omdat de steen de schaar kapot kan slaan) en schaar wint van papier (omdat de schaar het papier kapot kan knippen). Direct na het tonen van de handen halen de leden van het winnende team diep adem, beginnen te neuriën en steken één hand hoog de lucht in. Ze zijn allemaal tikkers geworden. De tikkers proberen om leden van het andere team te tikken voordat ze buiten adem zijn. De niet-tikkers neuriën niet en steken geen hand omhoog de lucht in en rennen weg van de tikkers.
  5. Heb je iemand getikt? Bevries: Als een tikker iemand tikt, blijven ze allebei als bevroren staan in de houding waarin er getikt werd.
  6. Ben je buiten adem? Bevries: Tikkers die buiten adem raken voordat ze iemand getikt hebben, bevriezen op de plaats waar ze buiten adem raakten.
  7. Nieuwe teams:Als er geen tikkers meer over zijn die nog kunnen bewegen, is de ronde voorbij. Voor de volgende ronde vormen alle tikkers die iemand getikt hebben een team met de personen die ze getikt hebben. Alle spelers die niemand getikt hebben of niet getikt zijn vormen het andere team.
  8. Twee manieren om te eindigen: Het spel is afgelopen wanneer één kant alle spelers heeft veroverd of wanneer iedereen te hard lacht om nog door te kunnen gaan.

Dit spel is afkomstig uit: Silly Sports en Goofy Games, uitgeverij RPCZ. Dit boek is te bestellen in onze webwinkel.

sluiten