leestijd:

Benodigdheden: geen.

Het wordt steeds moeilijker om het evenwicht te bewaren, terwijl de spelers stap voor stap dichterbij de tenen- tegen- elkaar evenwichtspositie komen!

  1. De spelers vormen kringen: De spelers gaan in kringen van acht tot twaalf personen staan en houden elkaars handen vast.
  2. Rechtervoet vooruit: Alle spelers zetten hun rechtervoet vooruit, gaan op hun rechtervoet staan en houden hun linkervoet in de lucht.
  3. Linkervoet vooruit: Alle spelers nemen een stap vooruit, zetten hun linkervoet vooruit, gaan op hun linkervoet staan en houden hun rechtervoet in de lucht.
  4. De kring wordt kleiner: Terwijl de kring bij elke stap kleiner en kleiner wordt, zetten de spelers hun handen in elkaars middel om elke keer als ze op een voet staan het evenwicht te bewaren.
  5. Het laatste evenwicht: Als ze dichtbij genoeg zijn, zetten alle spelers hun rechtervoet in het midden van de kring, zodat te tenen van alle rechtervoeten elkaar raken. De spelers proberen om elkaar te ondersteunen, terwijl ze allemaal tegelijkertijd hun linkervoet in de lucht houden.
  6. Uitdaging voor gevorderden: De spelers tellen hoeveel seconden ze tenen –tegen – elkaar evenwichtspositie kunnen handhaven en proberen om hun eerdere records te breken.
sluiten