leestijd:

Benodigdheden: omgekeerde pan of tafel en een lang touw (4m).

Dit spel heeft een existentiële boodschap: als je te hard trekt, verlies je je evenwicht, maar als je te vaak loslaat, verlies je je kans!

  1. Spelers op een blok hout: De spelers staan tegenover elkaar op twee tot vijf meter afstand. Elke speler staat op een blok hout, een telefoonboek, een omgekeerde pan of een schoolbankje.
  2. De tros tussenin: Een tros is een nautische term voor een kabel of een touw dat gebruikt wordt bij het aanmeren of slepen van een schip. Elke speler houdt een kant van de tros (een dik touw) vast. Het touw is ongeveer vier meter langer dan de afstand tussen de paren, dus er hangt een stuk van ongeveer twee meter touw achter elke speler.
  3. Het doel: Het doel van dit evenwichtsspel, zorg ervoor dat je partner of van zijn opstapje afvalt, of zijn kant van het touw loslaat.
  4. De truc: Net als je partner het touw een flinke ruk geeft in de hoop jouw omver te trekken, laat je het touw los door je handen heen glijden! Grote kans dat je partner achterover van zijn opstapje afkukelt! Maar daar staat tegenover dat als je het touw altijd laat vieren, je al snel geen touw meer over hebt!

Dit spel is afkomstig uit: Silly Sports en Goofy Games, uitgeverij RPCZ. Bestel het boek in onze webwinkel.

sluiten