leestijd:

Benodigdheden: geen

Heb je wel eens op een wild paard gereden? Heb je wel eens een ruiter af willen werpen? Hebben een wild paard en een ruiter je wel eens van een tikker gered? Nee? Dit is je kans!

  1. Wild paard & ruiter paren: De helft van de spelers vormen paren van wilde paarden en ruiters. De ruiter staat achteraan met de handen op de heupen van het wilde paard.
  2. Tikkers en mustangs: De andere helft van de spelers worden tikkers en mustangs. De mustangs rennen vrij rond en proberen om niet getikt te worden. Als een mustangs getikt is, wordt hij een tikker en de tikker een vrij mustang.
  3. Word je bijna getikt? Word een wild paard! Mustangs kunnen ontkomen aan de tikker door deel te worden van een van de paren van wilde paarden en ruiters. Om aan een tikker te ontsnappen, gaat een mustang voor en wild paard staan. Het wilde paard pakt dan de heupen van de mustang vast. Als het wilde paard de mustang vastpakt, wordt hij een ruiter en wordt de mustang een wild paard. De oude ruiter wordt afgeworpen en wordt een mustang! De mustang rent natuurlijk meteen weg, zodat hij niet getikt wordt door een tikker.

Dit spel is afkomstig uit: Silly Sports en Goofy Games, uitgeverij RPCZ. Dit boek is te bestellen in onze webwinkel.

sluiten