leestijd:

Benodigdheden: geen

Ren snel naar de zittende kring. Als je het haalt, kun je snel naar de staande kring rennen!

  1. Twee kringen: Bij dit spel uit Papoea Nieuw Guinea staat de helft van de spelers in een kring op een cirkel met een doorsnede van ongeveer drie passen. De andere helft zit in een kring op een cirkel van dezelfde grootte op ongeveer 25 passen afstand. De cirkels kunnen met krijt, tape of touw op de grond worden afgetekend.
  2. ‘’Wok Tali Wok’’: Een tikker loopt om de staande kring heen en zingt ‘’Wok Tali Wok’’ (Loop rond en rond).
  3. Ren naar de zittende kring: Als ze daar zin in hebben, kunnen de spelers in de staande kring opeens proberen om zonder getikt te worden naar de zittende kring te rennen.
  4. Nieuwe tikker: Degenen die het halen, gaan in de zittende kring zitten. Degenen die getikt zijn, voegen zich bij de tikker, zingen ‘’Wok Tali Wok’’ en lopen ook om de zittende kring heen.
  5. Ren naar de staande kring: De spelers in de zittende kring kunnen opeens proberen om naar de staande kring te rennen. Alle tikkers proberen hen dan te tikken.
  6. Als laatste vrij? Dan ben je de nieuwe tikker! Bij elke ronde worden meer en meer spelers getikt. Als iedereen op een na tikker is, wordt die laatst overgebleven persoon de nieuwe tikker bij het volgende spelletje.

Dit spel is afkomstig uit: Silly Sports en Goofy Games, uitgeverij RPCZ. Bestel het boek in onze webwinkel.

sluiten