leestijd:

Afgelopen week bezocht prof. Alma Harris, samen met haar collega Dr. Michelle Jones, een bezoek aan Nederland op uitnodiging van Stichting de Brink en Onderwijs Maak Je Samen. Haar bezoek stond in het teken van de pre-launch van ‘Toekomstbewust leiderschap, wereldwijde perspectieven op leren en leiderschap’. Deze publicatie zal begin 2017 verschijnen. Tijdens haar bezoek vorige week sprak ze onder andere voor ruim 200 bestuurders op de Algemene Ledenvergadering van de PO-raad en een groep onderzoekers verbonden aan het NRO-project ‘Onderwijsleiders 21’.

Op woensdagochtend verzorgde ze, samen met Jan Heijmans en Martine Creemers een masterclass omtrent Toekomstbewust Leiderschap. 

In de verschillende sessies is ze ingegaan op het belang van leiderschap in en rond de school en deelde ze inzichten uit het wereldwijde ‘Leading Futures’ onderzoek. Dit onderzoek concentreerde zich op 7 verschillende landen (waaronder Hong Kong,

Toekomstbewust LeiderschapAustralië, Engeland, Maleisië en Rusland) waarbij gekeken is naar de rol van leiderschap in de school. Dit resulteerde in een aantal te verwachten maar ook opmerkelijke inzichten als het gaat om schoolleiderschap en de ontwikkeling van schoolleiders. Meer hierover kun je lezen in de aankomende publicatie. Deze zal in januari 2017 beschikbaar zijn.

Bestel jouw exemplaar hier!

Gerelateerde artikelen

po/vo
14/03 in actueel

Nieuw: Gespreid leiderschap

po/vo
15/02 in actueel

OPEN HUIS Leiderschap

sluiten