leestijd:

Onderwijs Maak Je Samen lanceert de nieuwe uitgave BEELD&BOX, een box met 100 beeldkaarten. Stuk voor stuk beelden waarmee je gedachten, associaties en processen in beeld kunt brengen en delen met anderen. In de klas, in je team, en bijvoorbeeld ook tijdens trainingen, colleges, verandertrajecten en individuele gesprekken. In talloze situaties en met legio toepassingsmogelijkheden.

De beeldkaarten van BEELD&BOX kunnen ingezet worden als metafoor voor een situatie, gevoel, behoefte of voorstel. Ze leggen een verbinding tussen wat mensen door ervaring al begrijpen en het specifieke wat de ander bedoelt. Daarmee bieden ze een kortere weg naar begrip, het doorzien van complexe processen of problemen en het overbrengen van de betekenis en intensiteit van een boodschap.

Interactief en in te passen in iedere context
De set bevat aansprekende afbeeldingen van alledaagse voorwerpen, locaties, dieren, gebouwen en situaties. Iedere foto roept associaties en gedachten op en is daarmee een aanzet tot een gesprek. Welk beeld past bijvoorbeeld bij de manier waarop iemand samenwerkt met anderen? En wat voor beeld hebben de anderen in de groep daarbij? Welk beeld geeft goed de mate van inspanning tijdens een proces weer en welk beeld past bij het eindresultaat? Door de vragen te koppelen aan beelden, kom je tot verrassende inzichten.

Suggesties voor werkvormen
BEELD&BOX bevat naast de 100 beeldkaarten en een beknopte handleiding ook zes kaarten met spelsuggesties. Met deze werkvormen kun je aan de hand van de beeldkaarten gedachten uitwisselen, creativiteit in denken stimuleren, samen tot een beeld komen, ervaringen bespreken en jezelf of elkaar beter leren kennen. De werkvormen zijn eenvoudig uit te voeren en vragen weinig voorbereiding. De spelsuggesties zijn vooral bedoeld om je op weg te helpen: er zijn namelijk oneindig veel toepassingsmogelijkheden en je kunt de werkvormen altijd aanpassen aan je eigen context of doel.

Product- en bestelinformatie
Deze publicatie is vanaf nu verkrijgbaar via de webwinkel en te bestellen voor slechts € 24,95 (inclusief btw, exclusief verzendkosten).
Het product bestaat uit een doosje (A6-formaat) met 108 kaarten (een algemene handleiding, 6 spelsuggesties en 100 beeldkaarten).
Uitgeverij: Uitgeverij OMJS BV

sluiten