leestijd:

‘Je krijgt maar één kans om een eerste indruk te maken’, een cliché en daarom zit er ook een kern van waarheid in. Een eerste indruk op je nieuwe liefde, je aanstaande schoonouders, de sollicitatiecommissie, je nieuwe collega’s op het werk… Een eerste indruk doet ertoe: je hebt meteen de wind mee of er zijn hobbels te nemen.

Zo gaat het ook wanneer je voor de klas staat. In de eerste weken van een nieuw schooljaar wordt de basis van je relatie met de klas gelegd. Hoe kom je over? Zie je alle kinderen in de klas en hoe zien de kinderen jou? Hoe denk jij zelf dat je overkomt? En hoe is de wekelijkheid? Het verschil tussen wat jij denkt dat je uitstraalt en wat de ander ziet maakt dat er ‘ruis’ op de lijn komt: jij denkt dat je duidelijk bent, maar de klas ziet het anders. ‘Ja, maar ik blijf gewoon rustig!’ Je zegt het wel, maar je straalt het tegenovergestelde uit. En die non-verbale communicatie (je mimiek en stemverheffing) zegt veel meer dan de inhoud van de zes woorden die je spreekt.

Kortom, breng je verbale en non-verbale communicatie in evenwicht. In de training Boeiend voor de klas doe je dat in een kleine en veilige groep. Kijken naar jouw leerpunten en snel aan de slag in een persoonlijke benadering. Investeer in jezelf en ontdek wat jouw sterke kanten zijn en werk aan wat nog beter kan. Opdat je je mooie vak met plezier en energie kunt blijven uitoefenen. Of je nu een nieuwe of ervaren leraar bent, het blijft van belang om te investeren in jezelf. Door te oefenen, door te doen. In je dagelijkse werk pluk je meteen al de vruchten!

www.boeiendvoordeklas.nl

Gerelateerde artikelen

po
13/06 in actueel

Breng je stem in conditie!

po
23/10 in actueel

De basisopstelling op orde

po/vo
27/08 in actueel

Jouw School App

Stel je vraag aan

sluiten

sluiten

Geef aan waarin je geïnteresseerd bent

    Ik geef toestemming om nieuwsbrieven te ontvangen van Onderwijs Maak Je Samen.