leestijd:

Eerder vertelden we je al over de vertaling van het boek van Joanne Quinn en Michael Fullan: New Pedagogies for Deep Learning (NPDL). De vertaling en bewerking verloopt voorspoedig en we rekenen er dan ook op dat we het voor de Kerst op de plank hebben liggen.Deep Learning

Momenteel zijn er twee adviseurs van Onderwijs Maak Je Samen samen met onze partner Stichting de Brink en een groot aantal leraren en schoolleiders voor een studiereis naar Canada, de bakermat van NPDL. Zij zullen daar scholen bezoeken die al een tijd heel succesvol met NPDL werken en gaan in gesprek met Michael Fullan en Joanne Quinn over het gedachtegoed van NPDL. De reis staat zo weer garant voor geweldige nieuwe inspiratie.

Wil je zelf ook geinspireerd worden door NPDL en kun je niet wachten totdat het boek er is? Bekijk dan dit filmpje van de Anser Charter school in Boise.

De Zes C'sMeteen ook een kijkwijzer? Bedenk dan dat NPDL een basis vindt in de zes C’s: Character, Citizinship, Collaboration, Communication, Creativity en Critical thinking. Hoe zie jij deze 6 C’s terug in het filmpje? En hoe zie jij ze wellicht al terug in je eigen school?

Wil je op de hoogte gehouden worden van het boek en de komst van Fullan en Quinn naar Nederland? Hier kun je je gegevens achterlaten.

Het Nederlandstalige boek is inmiddels verschenen. Bestel jouw exemplaar!

Gerelateerde artikelen

po/vo
sluiten