leestijd:

Elk jaar ontwikkelt Uitgeverij OMJS diverse producten; van onderwijsliteratuur, educatief lesmateriaal tot handige tools. We vroegen aan onze Vrienden wat zij het ‘product van het jaar 2022’ vonden.

Alle Vrienden van OMJS (abonnees) ontvangen standaard elk nieuw ontwikkeld product. En daarmee kunnen zij als groep het best beoordelen wat het meest interessante product van 2022 is geweest. Ruim 600 Vrienden kregen deze vraag in hun mailbox. Het antwoord op deze vraag is geworden:


 

De kracht van rijke rekenvragen in een notendop

Geschreven door: Anneke Noteboom, Kimberly Pijnenburg en Maaike Verschuren.

In het voorjaar van 2022 lanceerden we de zevende titel in de notendop-reeks: De kracht van rijke rekenvragen in een notendop. In deze Notendop-uitgave pleiten we voor het stellen van rijke rekenvragen om gecijferdheid in de volle breedte te stimuleren.

Het boek gaat dieper in op de vraag hoe je gecijferdheid kunt stimuleren door rijke rekenvragen te stellen. Eerst duiden we wat rijke rekenvragen zijn en welke kracht er van deze vragen uitgaat. Van daaruit bieden we je handvatten om zelf rijke rekenvragen te ontwerpen, die het actief leren van leerlingen stimuleren.

 

Interesse in het product?

Product bestellen

Heb jij het boek al gelezen? Laat een review achter en help anderen!

Schrijf een review

Over de auteurs

Anneke Noteboom

Anneke Noteboom is onderwijskundige en rekenspecialist en werkt sinds 2020 als zelfstandige vanuit haar bedrijf Reken-Impuls. Daarvoor was zij vele jaren werkzaam bij Cito en SLO. Ze werkte mee aan het formuleren van de referentieniveaus rekenen en de ‘tussendoelen rekenen-wiskunde’ voor het basisonderwijs.

Kimberly Pijnenburg

Kimberly Pijnenburg is onderwijsadviseur en trainer bij Onderwijs Maak Je Samen, waar ‘rekenen’ een van haar kernthema’s is. Daarnaast is ze binnen OMJS docent van de opleiding tot rekencoördinator. Haar achtergrond ligt in het basisonderwijs, als leraar en rekencoördinator.

Maaike Verschuren

Maaike Verschuren is onderwijskundige en rekenspecialist. Vele jaren werkte zij bij schoolbegeleidingsdiensten om schoolteams te professionaliseren in hun reken-wiskundeonderwijs. Zij reed onder andere door Nederland met de Rekenbus en gaf landelijk workshops over effectief rekenonderwijs.

Gerelateerde artikelen

po
15/03 in actueel

Geld nodig…

po/vo
14/03 in actueel

Nieuw: Gespreid leiderschap

sluiten