leestijd:

OMJS dobbelsteenDe dobbelsteen, een voorwerp dat al meer dan 5000 jaar bestaat (bron: Wikipedia). De kracht van een dobbelsteen zit dan ook in zijn eenvoud en de mogelijkheid om het keuzeproces aan een voorwerp en het toeval over te laten. Het is eigenlijk een zeer simpel te hanteren toevalsgenerator.

Onderwijs Maak Je Samen maakt in haar trainingen en trajecten graag gebruik van de dobbelsteen en heeft inmiddels meerdere toepassingsmogelijkheden uitgewerkt.

Om iedereen te laten profiteren van de kracht van de dobbelsteen heeft Onderwijs Maak Je Samen een eigen dobbelsteen ontworpen. In een handzaam formaat (6,5 cm) en van zacht materiaal, zodat het tevens in te zetten is als stressbal of als ‘balletje’.

Spelsuggesties

Om alvast op wat ideeën te komen hebben we hieronder drie spelsuggesties uitgewerkt. Eén speciaal voor Sinterklaas en Kerst, een voor je groep en een voor je team.

Daarnaast bieden we je de om eigen opdrachtkaarten te maken middels de gratis download. Een leeg format; om zelf te vullen!

Dobbelsteen bestellen?

Speciaal als cadeautje (wellicht voor Sinterklaas of Kerst) is de dobbelsteen vanaf € 5,00 te bestellen in onze webwinkel voor jouw groep of voor je team.

Gerelateerde artikelen

po/vo
11/01 in actueel

Voorspellingsdobbelsteen

sluiten