leestijd:

Ballonnen, slingers en zelf versierde cakejes mochten natuurlijk niet ontbreken bij de Inspiratie Dag voor het Jonge Kind 2015. Dit jaar was het namelijk feest, want het werd voor de vijfde keer georganiseerd. Samen met BCO Onderwijsadvies en alle 115 deelnemers hebben wij ook dit jaar weer geprobeerd er een creatieve, inspiratievolle, maar zeker ook feestelijke editie van te maken!Job Christans en Jack Beckers

Woensdag 4 februari 2015 was het dan zover; Inspiratie Dag voor het Jonge Kind werd geopend door Job Christians (directeur OMJS) en Jack Beckers (directeur BCO Onderwijsadvies) met torenhoge feestkronen en een slagroomtaart. Toen de kaarsjes eenmaal werden uitgeblazen was daarmee de dag officieel van start gegaan!

Corien Koning, van kinderkunsten ‘Ratjetoe Creatieve Uitspattingen’ verzorgde de inleiding op actieve wijze. Iedereen deed mee met dansen, zwaaien, klappen, stampen, ballonnen hooghouden en knuffelen. Klaar gestoomd voor de workshops!

De powersessieAlle deelnemers mochten kiezen uit diverse workshops verdeeld in drie rondes. Enkele voorbeelden van workshops:

  • Bijdehandjes
  • Coöperatief leren is een feestje!
  • Executieve functies en zelfsturing
  • De kracht van visueel leren in de onderbouw
  • De zin en/of onzin van toetsen bij jonge kinderen

Om na de lunch weer op gang te komen verraste iedereen elkaar tijdens de powersessie. Elke deelnemer kreeg een buisje met een kleurtje gemarkeerd, wat de lengte aangaf. Wanneer je deze in je handpalm zou duwen ontstaat er per kleur een ander geluidje. Op bladmuziek stonden de verschillende kleuren van de pijpjes die men om de beurt moest laten horen. Zo ontstond er een kinderliedje. Geweldig hoe goed men naar elkaar luisterde zodat het vrij snel foutloos gespeeld werd.

Na een lange dag was het tijd voor de prijsuitreiking & afsluitende borrel. Een feestelijke dag rondom het jonge kind kan natuurlijk niet voorbij gaan zonder een feestkroon. Daarom werd gevraagd of iedereen een zelfgemaakte kroon wilde meebrengen, waarmee men een prijs kon winnen. Indrukwekkend om al die zelfgemaakte kronen bij elkaar te zien. Ideeën werden opgedaan door alle juffen en meesters veel nieuwe inspiratie dus!Zelfgemaakte feestkronen

Deze jubileum editie van Inspiratie Dag voor het Jonge Kind was wederom een enorm succes!

Blijf je graag op de hoogte van de Inspiratie Dag voor het Jonge Kind? Kijk dan op www.idjk.nl of Twitter @InspiratiedagJK voor het laatste nieuws.

sluiten