leestijd:

Is het een telefoon? Is het een computer? Nee! Het is de iPad!

iPad in de klasDe iPad is een multifunctioneel draagbaar apparaat, een ‘tablet’ genoemd. Zonder toetsenbord maar met touchscreen bedienen groot en klein de iPad met gemak. De programma’s voor op de iPad, apps genaamd, bieden legio mogelijkheden. Zo ook voor het onderwijs.

Werkvormen-app


Onderwijs Maak Je Samen lanceerde in 2011 de Werkvormen-app. Een prachtige tool waarmee u als leerkracht de meest geschikte werkvorm voor u les kunt selecteren op basis van het lesdoel, de groepsgrootte en beschikbare lestijd.
De Werkvormen-app is geschikt voor uw iPad en iPhone via de App Store en ook te koop op de Android Market.

Is uw school zich aan het oriënteren op de iPad? Benieuwd naar de meerwaarde van de iPad voor uw onderwijs?
Yorick Saeijs geeft inspirerende en hands-on workshops over de iPad in de klas. Voor meer informatie over een workshop of advies over iPads kunt u geheel vrijblijvend contact met hem opnemen.

Keuze van educatieve apps

Naast apps voor leerkrachten worden momenteel veel apps voor kinderen ontwikkeld. Binnen- en buitenlandse organisaties en individuen bedenken apps die in meer of mindere mate bijdragen aan het leerproces van kinderen. Geschikt om thuis te gebruiken én in de klas. Maar hoe bepaalt u als leerkracht welke apps u in de klas wilt gebruiken voor uw leerlingen?

Peuters en kleuters

De iPad is met de vele apps niet alleen geschikt voor oudere leerlingen. Juist ook de jongsten kunnen profiteren van de mogelijkheden van de iPad. Denk aan apps die cijfers, letters en woorden aanleren, waarin vormen worden verkend en de vele apps waarmee zij op verschillende niveaus kunnen tekenen. Door de intuïtieve bediening van de iPad kunnen peuters en kleuters direct aan de slag. Onderwijs Maak Je Samen heeft voor u de beste apps voor kinderen tot 6 jaar voor u op een rijtje gezet. Download het app overzicht onderbouw

Serieren in de onderbouw met Line Up

Van Eveline Kaleveld (leerkracht groep 1/2 Villa Nova School in Utrecht) ontvingen wij een heldere beschrijving van de educatieve app “Line Up”.

Eveline is met haar eigen iPad in haar klas aan het experimenteren en met veel succes. Ze weet goede apps te selecteren en haar leerlingen hierin te begeleiden. Bekijk ook eens haar Yurls op http://evelinekaleveld.yurls.net.

Dank voor je bijdrage Eveline!

Onderwijs met de iPad Maak Je Samen!

Samen met u ontwikkelen we graag een compleet overzicht van de beste onderwijs-apps (onder-, midden- en bovenbouw). Heeft u een mooie app ontdekt die bruikbaar is in de klas? Is deze app nog niet opgenomen in het app-overzicht van OMJS? Laat het ons weten! We zijn benieuwd naar de educatieve meerwaarde ervan en uw ervaringen met de app.

Stel je vraag aan

sluiten

sluiten

Geef aan waarin je geïnteresseerd bent

    Ik geef toestemming om nieuwsbrieven te ontvangen van Onderwijs Maak Je Samen.