leestijd:

Maandag 27 augustus was het zo ver. Na een intensieve periode van voorbereiding vond de kick-off plaats van de post-hbo-opleiding de Veranderkrachtige Leraar. De 1-jarige opleiding van Onderwijs Maak Je Samen die leraren versterkt in hun rol als ‘change agent’. De opleiding focust zich vooral op de persoon als belangrijkste instrument.

Directeur van Onderwijs Maak Je Samen, Job Christians, onderstreepte tijdens de bijeenkomst de eigen rol in de interactie met anderen: jouw houding bepaalt de kwaliteit van de verhouding.

We mochten maar liefst 21 studenten verwelkomen die met veel energie van start gingen met als doel een nóg betere leraar te worden. De eerste bijeenkomst stond in het teken van kennismaking met elkaar en met jezelf. Het biografisch perspectief kwam aan bod en alle studenten gingen aan de slag met het kernkwadrant en dachten na over hun kwaliteiten en valkuilen.

De redenen om deze opleiding te volgen liepen uiteen, maar er was zeker ook overeenstemming als het gaat om de passie voor het vak, de wens om kartrekker te zijn en met plezier te werken aan verandering.

Docenten Rolf Boertien en Puck Lamers geven leiding tijdens deze opleiding, waarbij aandacht is voor het individu, de omgeving waarin je werkt, je taak als leraar en een verandering die je doormaakt in je organisatie.

Geïnteresseerd in de opleiding?

Ook de post-hbo-opleiding tot Veranderkrachtige Leraar volgen?

Hier zie je enkele foto’s van de eerste bijeenkomst:

 

 

sluiten