leestijd:

In het kader van de kinderboekenweek hebben wij geweldig nieuws: Onderwijs Maak Je Samen komt met een nieuwe uitgave rondom lezen. Deze gaat heten: Boekie de boekenverslinder.

Lezen zorgt voor een grotere woordenschat, is goed voor de algehele taalontwikkeling, de algemene ontwikkeling en kan ook een positieve invloed hebben op de sociale ontwikkeling van een kind. Lezen is erg belangrijk, dat staat vast. Toch merken we dat sommige kinderen moeilijk aan het lezen te krijgen of te houden zijn: ze hebben het leesplezier nog niet gevonden! Die magische wereld die je voor jezelf kunt creëren als het boek gaat leven en je je fantasie kunt gebruiken hebben ze nog niet ontdekt. Dat kan komen doordat ze de tijd niet nemen om aandachtig te lezen, meteen doorgaan naar een volgend boek, de tijd niet nemen om na te denken over wat ze van het boek vonden, lezen lastig vinden of er niet met anderen over in gesprek gaan.

Om ‘het boeken lezen’ te stimuleren lanceren wij: Boekie de boekenverslinder.

De opdrachten van Boekie geven kinderen van groep 3-8 de kans om boeken en teksten op verschillende manieren te bekijken, hun fantasie erop los te laten, hun eigen kijk op het boek te presenteren en hierover in gesprek te gaan met anderen. Ze ervaren zo dat een verhaal niet afgelopen hoeft te zijn als het boek uit is, vormen een eigen mening over het boek en ontdekken dat anderen deze mening niet altijd delen! Het presenteren van de opdrachten, denk hierbij bijvoorbeeld aan het tentoonstellen van de resultaten in een leeshoek of het presenteren in een boekenkring, kan andere kinderen nieuwsgierig maken naar het boek. Zo zorgen de leerlingen voor hun eigen boekpromotie!

Boekie bestellen?

Gerelateerde artikelen

po
17/01 in actueel

Lezen in het basisonderwijs

po
19/04 in actueel

Alle (lees)tips op een rij

po
12/04 in actueel

Alle (lees)tips op een rij

sluiten