leestijd:

Woensdag 7 december stond geheel in het teken van ‘Meer muziek in de klas’. Die dag bracht Koningin Maxima, samen met minister Bussemaker van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, een bezoek aan de pabo van de Thomas More Hogeschool in Rotterdam.

Samen met de pabo-directeuren en opleidingsdocenten Muziek van alle pabo’s zijn zij met elkaar in gesprek gegaan over muziekonderwijs. Dit naar aanleiding van de nieuw verschenen handreiking ‘Basis voor Cultuureducatie’. Hierin wordt aangegeven dat het muziekonderwijs een flinke impuls moet krijgen.

“Muziek maken verrijkt en samen muziek maken verbindt!”
Koninklijk Concertgebouw Amsterdam

5 minuten muziek

5 minuten muziek

In samenwerking met Het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam heeft Onderwijs Maak Je Samen ‘5 minuten muziek’ ontwikkeld. 40 kaarten met korte muzikale activiteiten. Genoeg inspiratie om direct muzikaal aan de slag te gaan!

De activiteiten van 5 minuten muziek laten leerlingen anders naar kunstzinnige vorming kijken. Door te bewegen op muziek, te zingen, te spelen, te luisteren en muziek vast te leggen ontstaat een nieuwe blik op muziek. De korte en eenvoudige activiteiten zorgen in een handomdraai voor meer muziek in de klas! Wil je er eerst een paar bekijken, download dan de voorbeelden uit ‘5 minuten muziek’.

 

sluiten