leestijd:

Uit OMJS Magazine #6
Tekst: Ellen Brouwers

Investeren in jezelf is de beste investering die je kunt doen!

Inmiddels alweer ruim een jaar geleden kwam mijn directeur met de vraag of het mij iets leek om een aanvraag te doen bij het LerarenOntwikkelFonds. Ik was net terug van mijn zwangerschapsverlof en inmiddels tien jaar werkzaam op OBS Het Klokhuis in Beek en Donk. Mijn directeur wist dat ik de laatste tijd zoekende was en ‘iets’ miste in mijn werk. Wat dat ‘iets’ was, wist ik alleen zelf nog niet. En heel eerlijk gezegd was mijn eerste gedachte na haar voorstel: pfff, investeren in een onderwijsvernieuwing, ik geloof niet dat ik daar, naast mijn gezin met drie jonge kinderen, de energie voor heb!

Maar goed, zoals dat wel vaker gaat, gingen mijn gedachten in de weken daarna toch met mezelf aan de haal. Zou het toch niet heel gaaf zijn om met een onderwijsvernieuwing aan de slag te gaan? Stel dat ik het gewoon zou gaan doen? Zou ik dat durven? Tegelijkertijd voelde ik ook heel veel weerstand. Ben ik hier wel de aangewezen persoon voor? Kan ik dit wel? Durf ik wel mijn ideeën te presenteren? Enzovoort.

Uiteindelijk besloot ik toch de stoute schoenen aan te trekken en uit mijn comfortzone te stappen. Wat had ik te verliezen? Precies … niets!

En zo begon in augustus mijn LOF-avontuur. Een avontuur waarbij ik als pionier vorm mag geven aan een vernieuwing rondom executieve functies in onze school. Een hele nieuwe rol. Sinds lange tijd deed ik niet iets omdat anderen dat misschien van mij zouden verwachten, maar enkel omdat ik dit zelf heel graag wilde. Investeren in mezelf. En vanaf de eerste dag geniet ik intens van dit avontuur. Nog regelmatig denk ik met een glimlach terug aan mijn eerste gedachten. Nee, investeren in jezelf kost geen energie maar geeft juist enorm veel energie. En ook al was dit op de eerste plaats een investering in mezelf, ook anderen plukken nu de vruchten van mijn gedrevenheid en energie.

Kortom, investeren in jezelf is de beste investering die je kunt doen!

sluiten