leestijd:

Persbericht: Curriculumontwerp in een notendop

Uitgeverij OMJS komt in samenwerking met Vernieuwenderwijs met de zesde notendop: Curriculumontwerp in een notendop.

In het boek Curriculumontwerp in een notendop gaan de auteurs aan de hand van onderwijskundige literatuur en praktijkvoorbeelden stap voor stap in op het ontwerpen een krachtig curriculum.

Hierbij gaan ze eerst in op wat een curriculum is en hoe je het kan ontwerpen. Vervolgens gaan ze middels praktijkvoorbeelden stap voor stap in op het ontwerpproces, met elementen als leerdoelen (leeruitkomsten), toetsing, rubrics, formatief handelen en leeractiviteiten.

Bekijk inhoudsopgave.
Of direct bestellen.

Vernieuwenderwijs

Vernieuwenderwijs is een platform van, voor en door docenten die interesse hebben in onderwijsinnovatie. Eerder ontwikkelden we in samenwerking met elkaar ook de CurriculumKit.

Doelgroep

Het boek is geschreven voor docenten, teacher leaders, onderwijskundigen en andere onderwijsexperts die zich willen verdiepen in curriculumontwerp. Het is zo geschreven dat het geschikt is voor alle soorten onderwijs: van het primair onderwijs tot en met het hoger onderwijs.

Notendop-reeks

Dit is de zesde uitgave die verschijnt in de Notendop-reeks.
De eerste publicatie gaat over gepersonaliseerd leren (2017). De tweede over leergesprekken (2017), de derde over zelfregulatie (2020), de vierde over onderzoekend vermogen (2021) en de vijfde over Netwerkwerksamenwerking IKC (2021). Bekijk ze allemaal in de webwinkel.

Met de Notendop-serie brengt Onderwijs Maak Je Samen een reeks beknopte uitgaven rondom bepaalde thema’s uit. Het doel van deze uitgaven is om professionals in het onderwijs een kader te bieden waarmee de school een eigen definitie en visie kan vormen en binnen de eigen schoolorganisatie ontwikkeling in gang kan zetten.


Product- en bestelinformatie

Dit product is te bestellen via de webwinkel van Onderwijs Maak Je Samen voor € 20,95 (inclusief btw, exclusief verzendkosten).

Vorm: softcover, 100 pagina’s,  fullcolor
Auteurs: Wessel Peeters, Michiel Lucassen, Ilona Wevers, Reinier Geurts (Vernieuwenderwijs)
Taal: Nederlands
ISBN: 978-90-79336-41-8
Jaar van uitgave: 2021
Uitgever: Uitgeverij OMJS

Direct bestellen.

sluiten