leestijd:

De kracht van rijke rekenvragen in een notendop gaat dieper in op de vraag hoe je gecijferdheid kunt stimuleren door rijke rekenvragen te stellen. Eerst duiden we wat rijke rekenvragen zijn en welke kracht er van deze vragen uitgaat. Van daaruit bieden we je handvatten om zelf rijke rekenvragen te ontwerpen en daarmee het actief leren van leerlingen te stimuleren. Ten slotte geven we krachtige voorbeelden van rijke rekenvragen bij de verschillende rekendomeinen in het reken-wiskundeonderwijs, met tips en een toelichting om deze rekenvragen direct toe te passen in je eigen praktijk.

Over de notendop-serie

Elke school heeft de opdracht zich continu te ontwikkelen en te verbeteren. Daarvoor is het van belang dat een school vanuit haar visie de actuele onderwijsthema’s blijft verkennen. Met de Notendop-serie brengt Onderwijs Maak Je Samen een reeks beknopte uitgaven rondom deze thema’s uit. Het doel van deze uitgaven is om leidinggevenden en professionals in het onderwijs een kader te bieden waarmee de school een eigen definitie en visie kan vormen en binnen de eigen schoolorganisatie ontwikkeling in gang kan zetten.

Product- en bestelinformatie:

Dit product is te bestellen via de webwinkel van Onderwijs Maak Je Samen voor € 20,95 (inclusief btw, exclusief verzendkosten).
Auteurs: Anneke Notenboom, Kimberly Pijnenburg, Maaike Verschuren
Uitgeverij: Uitgeverij OMJS
Taal: Nederlands
ISBN: 978-90-79336-44-9
Uitvoering: paperback, kleur
Jaar van uitgave: 2022
Druk: 1e druk

Direct bestellen

Gerelateerde artikelen

po
15/03 in actueel

Geld nodig…

sluiten