leestijd:

In samenwerking met Naomi Mertens (van MijnLeergemeenschap) komt Uitgeverij OMJS met een begeleidingsgids voor professionele leergemeenschappen: Mijn Leergemeenschap.

Je bent de begeleider van een professionele leergemeenschap (PLG). Je hebt er het een en ander over gelezen en het lijkt je een goed idee om samen met collega’s onderzoekend en ontwerpend antwoorden te gaan vinden op vragen die leven in de school. Maar wat staat je nu te wachten? Waar loop je tegenaan? Waar moet je aan denken bij de voorbereiding van de bijeenkomsten?

In deze gids loodst Naomi Mertens – als ervaren PLG-begeleider – je langs de cruciale momenten in het PLG-proces. Het is een van de mooiste manieren om samen te werken met collega’s en er zelf nog wijzer van te worden ook.

MijnLeergemeenschap

MijnLeergemeenschap is een zelfstandig onderwijsadviesbureau dat zich specifiek richt op het leren van leraren in de schoolorganisatie, in het bijzonder in het primair onderwijs.
Naomi Mertens is al ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs. In diverse rollen en functies werkte zij aan team- en organisatieprocessen, schoolbegeleiding, nascholing, projectleiding, advies, intervisie en coaching. Met deze begeleidingsgids richt zij zich op het ondersteunen van professionaliseringsprocessen in professionele leergemeenschappen en lerende netwerken.

Voorwoord van Ton Bruining

“Het mooie van deze begeleidingsgids PLG is dat Naomi Mertens erin geslaagd is om op basis van haar rijke ervaring een handzame gids te maken, zonder dat het ergens plat wordt. Iedereen die voor de uitdaging staat om een leergemeenschap te begeleiden, kan ermee aan de slag – of je nu een ambitieuze leraar, een beginnend intern begeleider of een ervaren externe procesbegeleider bent.

Deze gids helpt je om bij het begeleiden van een professionele leergemeenschap goed voorbereid aan de start te verschijnen. Maar ook om het met elkaar vol te houden, om te verdiepen en te oogsten. Een wegwijzer die je stimuleert om te beginnen.”

Product- en bestelinformatie:

Dit product is te bestellen via de webwinkel van Onderwijs Maak Je Samen voor € 14,95 (inclusief btw, exclusief verzendkosten). Vanaf 5 stuks slechts € 10,00 per stuk.

Auteur(s): Naomi Mertens (MijnLeergemeenschap)
Tekeningen: Evita Panhuijzen
Uitgeverij: Uitgeverij OMJS
Taal: Nederlands
ISBN: 978-90-79336-42-5
Uitvoering: hardcover, zwart-wit, ringband
Formaat: A5
Jaar van uitgave: 2021
Druk: 1e druk
Aantal pagina’s: 80

Stel je vraag aan

sluiten

sluiten

Geef aan waarin je geïnteresseerd bent

    Ik geef toestemming om nieuwsbrieven te ontvangen van Onderwijs Maak Je Samen.