leestijd:

Persbericht: Nozie de nieuwsgierige

Uitgeverij OMJS komt in samenwerking met Ontwerpen in de klas en met ondersteuning van het Expertisecentrum Wetenschap & Technologie Zuid-Holland met: Nozie de nieuwsgierige.

Nieuwsgierigheid is de motor voor leren. Denk maar aan de laatste keer dat jij nieuwsgierig was naar een antwoord op die brandende vraag of naar een oplossing voor dat uitdagende probleem. Op zo’n moment ontstaat een sterke wens om te onderzoeken of om te ontwerpen. Een wens om te leren. Volgens Nozie is iedereen van nature nieuwsgierig. Die natuurlijke nieuwsgierigheid krijgt echter niet altijd voldoende ruimte. Nozie de nieuwsgierige helpt je die ruimte te nemen!

Ontwikkel onderzoeks- en ontwerpvaardigheden

Door de Noziekaarten in te zetten ontwikkelen leerlingen van groep 5 t/m 8 waardevolle onderzoeks- en ontwerpvaardigheden. Ze krijgen de kans om zich te ontwikkelen tot creatieve denkers en probleemoplossers. Dat is precies wat de wereld van morgen nodig heeft.

Nozie kan worden ingezet bij alle onderwerpen die in de klas worden behandelt. De leerlingen gaan met behulp van de Noziekaarten op een nieuwsgierige manier met dat onderwerp aan de slag. En ja, dat kan dus ook met reken- of taalonderwerpen. Daarvoor staan zelfs suggesties op elke kaart!

Bekijk de handleiding en vijf voorbeeldkaarten.

 

Dit product is in samenwerking met de volgende organisaties gemaakt:

Ontwerpen in de klas
Ontwerpen in de klas is een samenwerkingsverband van leerkrachten en ontwerpexperts dat tot doel heeft om creativiteit en probleemoplossend denken bij kinderen te stimuleren.

Expertisecentrum Wetenschap & Technologie Zuid-Holland (EWTZH)
Het EWT Zuid-Holland verbindt de wetenschap met de schoolpraktijk, versterkt de onderzoekende houding van leraren, leerlingen en ouders en stimuleert en voedt onderzoekend en ontwerpend leren in de klas.

 

Uitreiking eerste exemplaar aan de PO-raad

Hein van den Bemt van het EWTZH mocht het allereerste exemplaar van Nozie uitreiken aan Sander Dankelman van de PO-Raad. Dit gebeurde tijdens de bijeenkomst van alle leden van de Landelijke Kennistafel Onderzoekend & Ontwerpend Leren.

Product- en bestelinformatie:

Dit product is te bestellen via de webwinkel van Onderwijs Maak Je Samen voor € 34,95 (inclusief btw, exclusief verzendkosten).

Auteurs: Kim Gerats, Puck Lamers, Els Kok (Ontwerpen in de klas), Joke Visschedijk (Ontwerpen in de klas), Hein van den Bemt (EWTZH)
Uitgever: Uitgeverij OMJS en Ontwerpen in de klas
Ondersteund door Expertisecentrum Wetenschap & Technologie Zuid-Holland (EWTZH)
Taal: Nederlands
EAN: 7442944292234
Uitvoering: doos + gelamineerde kaarten, kleur
Jaar van uitgave: 2021
Druk: 1e druk
Aantal pagina’s: 40 kaarten + handleiding

Direct bestellen.

sluiten