leestijd:

Leren door ontwerp met neurowetenschappen.

Uitgeverij OMJS komt in samenwerking met Vernieuwenderwijs met de nieuwe uitgave ‘Verrijk je onderwijs’. Het is de vertaling van het boek ‘Upgrade your teaching’ van auteurs Jay McTighe en Judy Willis, M.D.

Op welke manier kun je kennis over het brein gebruiken om een krachtig curriculum te ontwerpen? Hoe zorg je er middels de leerdoelen, toetsing en leeractiviteiten voor dat leerlingen en studenten komen tot diep leren?

Verrijk je onderwijs – leren door ontwerp met neurowetenschappen combineert de nieuwste inzichten uit de neurowetenschappen met het principe Leren door Ontwerp (LdO) – een praktisch framework dat ten grondslag ligt aan het ontwerpen van een curriculum volgens backward design (achterwaarts ontwerp) en dat in Nederland door honderden scholen en opleidingen wordt gebruikt.

In dit boek worden wetenschappelijke en onderwijskundige inzichten vertaald naar de praktijk, zodat je je kennis verrijkt én die kennis kunt inzetten om het curriculum binnen je school of opleiding te versterken.

Doelgroep

Dit boek is geschreven in de context van het voortgezet onderwijs, maar de inzichten zijn net zo toepasbaar – en worden ook ruim toegepast – in het middelbaar beroepsonderwijs (mbo), hoger beroepsonderwijs (hbo) en wetenschappelijk onderwijs (wo).

Opbouw

Het boek is opgebouwd uit zeven hoofdstukken. Elk hoofdstuk sluit af met ‘inzichten’ en ‘vragen en antwoorden’. Bekijk hier alvast de inhoudsopgave.

Het oorspronkelijke boek is geschreven door pedagoog Jay McTighe, een van de grondleggers van backward design, en Judy Willis, een bekend neurowetenschapper. Het is vertaald naar de context van het Nederlandse onderwijs door Michiel Lucassen en Wessel Peeters van

Vernieuwenderwijs is een platform van, voor en door docenten die interesse hebben in onderwijsinnovatie. Eerder ontwikkelden we in samenwerking met elkaar ook de CurriculumKit, CurriculumKit HO en Curriculumontwerp in een notendop en de VisieKit.

 

Bestel direct!

 

Product & bestelinformatie:

Dit product is te bestellen via de webwinkel van Onderwijs Maak Je Samen voor € 44,95 (inclusief btw, exclusief verzendkosten).

Auteurs: Jay McTighe en Judy Willis, M.D.
Redactie: Wessel Peeters en Michiel Lucassen (Vernieuwenderwijs)
Uitgever: Uitgeverij OMJS i.s.m. Vernieuwenderwijs
Taal: Nederlands
EAN: 978-90-79336-45-6
Uitvoering: paperback, kleur
Jaar van uitgave: 2022
Aantal pagina’s: 180

sluiten