leestijd:

Onderstaande poster is gebaseerd op de Pixar film Inside Out (2015) en brengt de verschillende emoties in beeld. Het kan leerlingen helpen hun emotionele woordenschat uit te breiden, helpt hun emoties te identificeren en helpt emoties van anderen te identificeren en erop te reageren.

Waarom is een emotionele woordenschat belangrijk?

Veel ouders geven woorden voor de sterke en veel voorkomende emoties die kinderen voelen als blijdschap, verdriet en woede, maar we zien soms over het hoofd dat er een groot en gevarieerd vocabulaire van emoties bestaat. Kinderen hebben een grotere hoeveelheid woorden nodig om hun emoties te kunnen uiten en om signalen te kunnen lezen die de gevoelens van anderen aangeven.

Hieronder vind je de poster als een visualisatie van hoe de vijf basisemoties elkaar overlappen en daarmee specifieke gevoelens kunnen creëren. Basisemoties fungeren als bouwstenen, waarbij complexere emoties mengsels zijn van basisemoties. Deze poster gebruikt de karakters van de Pixar film Inside Out om deze “abstracte” emoties te leren kennen.

Download de poster of bestel hem op A2-formaat!

Gerelateerde producten

Stel je vraag aan

sluiten

sluiten

Geef aan waarin je geïnteresseerd bent

    Ik geef toestemming om nieuwsbrieven te ontvangen van Onderwijs Maak Je Samen.