leestijd:

In het artikel over de iPad in de klas kunt u lezen over wat de iPad voor het onderwijs kan betekenen.

Bekijk de video over hoe je een educatieve app kunt herkennen en download het App overzicht peuters en kleuters (16-4-2012).

Niet alleen in de onderbouw, maar natuurlijk in de hele school kunnen apps worden ingezet om een lesmethode te verrijken of in plaats van lesonderdelen uit de methode in te zetten.

Apps kunnen de leerlingen helpen bij het verkrijgen van inzicht en bij het oefenen en automatiseren van verschillende bewerkingen.

Overzicht van reken-apps

Onderwijs Maak Je Samen adviseert en traint leerkrachten op de gebieden ICT en rekenen. Onderwijs Maak Je Samen heeft een gratis overzicht van apps voor het rekenonderwijs gemaakt. In het overzicht zijn de apps ingedeeld naar rekengebieden. Zo kun je snel de juiste educatieve app voor jouw leerlingen vinden, passend bij het na te streven leerdoel.

Het overzicht wordt in de loop van de tijd geupdate, dus kijk af en toe op deze site om de nieuwste versie te downloaden!

Begeleiding bij iPad in de klas

Is jouw school zich aan het oriënteren op de mogelijkheden van een tablet in de klas? Zoekt je team inspiratie? Of is advies en begeleiding wenselijk bij de implementatie van de tablet in jullie onderwijs(visie)? Neem dan contact op met Yorick Saeijs, zij vertelt je alles over de mogelijkheden voor advies en training.

Ken je de apps van OMJS al?

OMJS Werkvormen (voor iPhone/iPad en Android)
en de gratis app OMJS Doordenkers (voor iPhone/iPad).

Gerelateerde producten

Stel je vraag aan

sluiten

sluiten

Geef aan waarin je geïnteresseerd bent

    Ik geef toestemming om nieuwsbrieven te ontvangen van Onderwijs Maak Je Samen.