leestijd:

Bij de academie van Onderwijs Maak Je Samen kun je werken aan jouw eigen professionele ontwikkeling middels trainingen, post-hbo-opleidingen, herregistraties en studiereizen naar het buitenland. Dit schooljaar mogen we weer met vele leraren, schoolleiders en andere onderwijsprofessionals leren in onze academie. Samen met hen zoeken we naar een leereffect dat zijn uitwerking niet op één, maar op meerdere lagen heeft van de onderwijspraktijk.

Hieronder enkele voorbeelden uit ons aanbod die binnenkort van start gaan:

Post-hbo-opleidingen

De kick-off van de Veranderkrachtige leraarWe starten dit jaar met vier post-hbo-opleidingen: de veranderkrachtig leraar (lees over de kick-off), intern begeleider, schoolleider én taal-/leescoördinator. Al onze opleidingen zijn officieel gecertificeerd. Binnenkort wordt de data bekend gemaakt van schooljaar 2019/2020. Interesse?

Groep 7/8 op volle kracht

We hebben dit schooljaar een vernieuwd aanbod rondom Groep 7/8 op volle kracht. Deze training geeft antwoord op de vraag: hoe kan ik het komende jaar ‘de goede dingen doen’ om de leerlingen uit te dagen, hun betrokkenheid verder te verhogen en zo optimaal voor te bereiden op een goede, passende opbrengst? Interesse?

Studiereis Zuid-Afrika

Met een volle groep vertrekken we in oktober naar Zuid-Afrika. Zuid-Afrika is een land met een rijke geschiedenis en ook het het onderwijs in Zuid-Afrika kent sterke verschillen. De ene school ‘vecht’ voor zijn bestaansrecht en hoopt zoveel mogelijk leerlingen te kunnen bereiken, andere scholen streven naar excellentie en worstelen met de hoeveelheid aanmeldingen. Bekijk hier het aanbod voor de andere studiereizen.

Herregistratie schoolleiders

Ook dit schooljaar bieden we drie herregistratiemodules aan voor schoolleiders: maatschappelijk ondernemerschap, toekomstgericht leiderschap en veranderen doe je samen. Lees het interview met schoolleider Joop Vinck. Hij volgde alle modules.

Poster 'Samen'. Download op omjs.nl/ppWanneer je binnenkort naar een training, bijeenkomst, scholing of opleiding gaat, stel jezelf dan eens de volgende vragen:

– Wat is mijn leer-, hulp-, of ontwikkelvraag? Naar welke inhoud ben ik op zoek? Hoe maakt deze inhoud mijn onderwijs beter?

– Welke (leer)houding vraagt deze training van mij? Hoe ga ik het geleerde inzetten? Wat ga ik hierna anders doen?

– Hoe verhoudt de training zich tot de ontwikkeling van mijn collega’s/team/school (verhouding)? Hoe kan ik hiermee het onderwijs op mijn school verbeteren?

Wil jij ook werken aan jouw professionele ontwikkeling?

Bekijk dan het laatste professionaleringsaanbod voor schooljaar 2018/2019.

Stel je vraag aan

sluiten

sluiten

Geef aan waarin je geïnteresseerd bent

    Ik geef toestemming om nieuwsbrieven te ontvangen van Onderwijs Maak Je Samen.