leestijd:

Spelenderwijs aandacht voor taal bij peuters en kleuters! Word taalspecialist voor het jonge kind en leer hoe je taalonderwijs aan peuters en kleuters op verschillende manieren en met betekenis vormgeeft binnen de betekenisvolle wereld van peuters en kleuters.Taalspecialist peuters-kleuters

Maar hoe doe je dat dan? Tijdens de training Taalspecialist peuters-kleuters gaan we naast theorie vooral ook praktisch aan de slag. Taal speelt een belangrijke rol in het beleven en ontdekken van de wereld van het jonge kind en geeft het kind de mogelijkheid om zich te uiten, om contact te maken met anderen en om nieuwe taal en kennis op te doen. Het is dus van belang om als professional goed zicht te hebben op de taalontwikkeling van het jonge kind, zodat je de vertaling naar de dagelijkse praktijk kunt maken.

Taalspecialist peuters-kleutersIn deze training leer je welk taalinhouden en taaldoelen centraal staan, hoe je vanuit doelen en inhouden een rijke taal-leeromgeving kunt inrichten, hoe je differentieert binnen je taalaanbod en hoe je VVE-kinderen een passend aanbod kan bieden. Met o.a. een kijkwijzer nemen we samen jouw rijke taalomgeving onder de loep op zoek naar nog meer taalkansen. Ook kijken we naar de dagroutines. Hoeveel taal kom je hier al tegen? En wat draagt muziek bij aan de taalontwikkeling? Spelenderwijs taal verrijken in hoeken. Maar hoe dan? Taal kom je overal en de hele dag tegen. Wij kijken samen o.a. naar kansen rondom woordenschat, begrijpend luisteren en interactief voorlezen. Maar ook hoe je samen zorgt voor een doorgaande taallijn van peuters, kleuters en groep 3.

Nieuwsgierig en leergierig geworden? Een fundamentele bijdrage leveren aan de taalontwikkeling van peuters en kleuters? Schrijf je dan vandaag nog in voor de training Taalspecialist peuters en kleuters.

sluiten