leestijd:

Zhao: “Need a job? Invent it!” “We toetsen om de verkeerde redenen: om onszelf ervan te verzekeren dat een kind wel wat geleerd heeft en dat een docent wel gedoceerd heeft.” Over de CITO-toets: “de focus op zulke toetsresultaten gaat ten koste van de diversiteit aan talenten van leerlingen, ze draait passie de nek om.”

World Class LearnersDit zijn onder andere quotes die afkomstig zijn van Prof. Yong Zhao. In oktober 2014 heeft hij een bezoek gebracht aan Nederland rondom zijn recent geschreven boek ‘World Class Learners, onderwijs voor een ondernemende generatie’.

In zijn boek vertelt hij over het gewenste onderwijs aan een nieuwe generatie creatief en ondernemend talent, die wereldwijd binnenkort onze scholen zal bevolken. Ondernemende mensen komen nu min of meer toevallig boven drijven. Het is meer ‘ondanks’ dan ‘dankzij’ het onderwijs, met voorbeelden als Mark Zuckerberg (Facebook) en Steve Jobs (Apple). Zhao gaat in World Class Learners de uitdaging aan om na te denken over wereldwijde innovaties in het onderwijs, zodat scholen broedplaatsen worden voor creatief en ondernemend talent.

Zhao verzorgde diverse masterclasses en sessies in Rotterdam, Zwolle, Helmond, Utrecht en bij het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap in Den Haag.

Enkele tweets van bezoekers:

 

Interview met Prof. Yong Zhao:

Op woensdag 15 oktober 2014 verscheen in dagblad Trouw een artikel over Yong Zhao waarbij dieper werd ingegaan op Zhao’s boek ‘World Class Learners, onderwijs voor een ondernemende generatie’. Want hoe doe je dat eigenlijk; leerlingen ondernemend laten worden? En hoe kijkt Zhao aan tegen de Nederlandse CITO-toets? Lees het volledige artikel.

Enkele Twitter reacties rondom het artikel in dagblad Trouw:

Meer informatie:

Meer informatie over Zhao of zijn boek ‘World Class Learners’ vind je op www.worldclasslearners.nl. De Nederlandse vertaling van World Class Learners direct bestellen kan via onze webwinkel.

De Nederlandse vertaling van World Class Learners is een uitgaven van Stichting de Brink en Onderwijs Maak Je Samen.

sluiten