leestijd:

Vanaf 1 oktober 2019 kunnen alle scholen met het nieuwe observatie-instrument van Cito aan de slag: Kleuter in beeld – Taal. Hiermee krijgen leerkrachten meer regie bij het volgen van individuele kleuters en de groep. Het werkt eenvoudig én is betrouwbaar. Onderwijs Maak Je Samen is de trotse ontwikkelpartner van Cito in de totstandkoming van dit product.

De visie van Onderwijs Maak Je Samen en Cito op het volgen van leerlingen is zeer complementair. Daarmee is er een goede basis om samen op te trekken. Zo vinden we het beide belangrijk dat elk kind zijn kansen optimaal benut en zich op z’n eigen niveau kan ontwikkelen.

De kracht van Kleuter in beeld is de combinatie van snelle observatie en objectiviteit. Dit maakt Kleuter in beeld een uniek instrument om kinderen in groep 1 en 2 mee te volgen. Onderwijs Maak Je Samen is er dan ook trots op dat we met het ontwikkelen van de software een wezenlijke bijdrage aan de kwaliteit van Kleuter in beeld hebben geleverd.

Ontwikkeling volgen van het jonge kind

Eind dit jaar verschijnt zowel in Trots (tijdschrift Cito) als in OMJS magazine (tijdschrift Onderwijs Maak Je Samen) een artikel over het volgen van de ontwikkeling van het jonge kind.

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen?

sluiten