leestijd:

Je gaat op reis en neemt mee…. een boek natuurlijk! Nu heb je er eindelijk weer eens de tijd voor. Wil je het onderwijs niet loslaten ín de vakantie?

Wij sommen tien interessante onderwijsliteratuur van OMJS voor je op:

1. The Dutch Way Alles over het Nederlandse onderwijs. Zouden we eigenlijk allemaal moeten lezen. Wees trots op het Nederlandse onderwijs!
Prijs: € 35,95
The Dutch Way
2. Leergesprekken in een notendop Deze praktisch uitgave legt uit waarover, hoe en wanneer je leergesprekken kunt voeren en op welke wijze een school leergesprekken een plek kan geven in de praktijk.
Prijs: € 20,95
Leergesprekken in een notendop
3. Van wie is dit aapje? Iedereen doet het weleens; taken afschuiven. Lees welk aapje jij en je collega’s zijn, maar vooral hoe je ze weer terug op zijn/haar schouders zet!
Prijs: € 20,95
Van wie is dit aapje?
4. Grip op competenties Prof. dr. Ferre Laevers en Wilma van Esch beschrijven in een mix van theorie en praktische voorbeelden de tien domeinen waarbinnen mensen zich ontwikkelen. Daarbij vind je er elf kindportretten; elf inzichten van een persoon-in-ontwikkeling.
Prijs: € 25,95
Grip op competenties
5. Gepersonaliseerd leren in een notendop Ook deze notendop-uitgave biedt concrete proces- en ontwerptools om een schooleigen visie, inhoud en definitie te ontwikkelen ten aanzien van gepersonaliseerd leren.
Prijs: € 20,95
Gepersonaliseerd leren in een notendop
6. Van Eiland naar WIJland In deze uitgave lees je hoe je collegiaal leren kunt organiseren, op welke wijze de ontwikkeling van leraren gestimuleerd kan worden en hoe er een professionele lerende cultuur kan ontstaan binnen de school en het bestuur. Direct aan de slag met de praktische werkkaarten!
Prijs: € 61,95
Van Eiland naar WIJland
7. DenkBeelden DenkBeelden is een praktijkgerichte aanpak en bestaat uit de tien visuele leermodellen. Deze modellen ontwikkelen bij leerlingen een achttal effectieve denkstrategieën.Het praktijkboek biedt je de mogelijkheid om zelf aan de slag te kunnen met DenkBeelden.
Prijs: € 35,95
DenkBeelden
8. Toekomstbewust Leiderschap Nog een boek over leiderschap?! Dit boek brengt een breed scala aan wetenschappers en onderzoekers bij elkaar die hun eigen standpunt op leiderschap in het onderwijs introduceren, bekeken door de bril van beleid, praktijk of onderzoek. Daarnaast wordt leiderschap op verschillende niveaus (systeemniveau, professioneel niveau en leiderschaps- of leerlingniveau) vanuit de context en cultuur van zeer verschillende systemen en landen beschreven.
Prijs: € 40,95
Toekomstbewust leiderschap
9. De mooiste weg ‘De mooiste weg’ gaat over leidinggeven aan kwaliteitsbeleid in het onderwijs en over het leren van teams. Je kunt van het werken aan kwaliteit genieten, als je je eigen (samen wel overwogen) keuzes maakt en daar met je collega’s je eigen route en manieren voor zoekt. Het is gebaseerd op interactie, verbinding op alle lagen, verantwoordelijkheid en eigenaarschap.
Prijs: € 25,95
De mooiste weg

Als Vriend van OMJS ontvang je nog eens extra 10% korting. Ook Vriend worden?

Gerelateerde artikelen

po/vo
14/03 in actueel

Nieuw: Gespreid leiderschap

po/vo
31/01 in actueel

Podcastreeks: De overhoring

sluiten