"Door goed te luisteren en te verbinden lukt het om te focussen op haalbare doelen voor het kind, voor jou als leraar of voor jullie als schoolteam. Werken aan goed onderwijs doe je samen!"

Ilse Meelker

OMJS Academie

Uitgelicht Professionaliseringsaanbod

Studiereis Leuven. Naar het land van welbevinden & betrokkenheid

Studiereis

Wil jij op reis naar het land van welbevinden en betrokkenheid om daar te leren van het Vlaamse onderwijs? De studiereis naar Leuven bevat een rijk programma met bevlogen sprekers, betekenisvolle werksessies en inspirerende schoolbezoeken.

Formatieve evaluatie en zelfregulatie

Studiedag

Een formatieve feedbackcultuur betekent dat je de kwaliteit van je lessen wilt verbeteren door leerlingen te laten werken vanuit leerdoelen. Met voldoende feedback en door het maken van keuzes in leeractiviteiten proberen de leerlingen die leerdoelen te behalen. Welke modellen bieden ons daarbij houvast en wat betekent dat voor de samenwerking tussen leraren en teamleiders?

Lunch & borrel: Geluk werk(t)

Lunch & borrel

Van 18 t/m 26 maart 2019 is de Dutch Happiness Week 2019! Met aandacht voor positief leiderschap en geluk, hebben wij deze week twee bijzondere activiteiten gepland, waarvan één in samenwerking met Gelukskoffer en Driessen Groep. Planning: 11.30 uur – ontvangst met lunch 12.00 uur – masterclass Anton Philips ‘Geluk werk(t)’ 14.00 uur – ruimte […]

Herregistratiemodule Veranderen doe je samen

Herregistratiemodule

Veranderen is al lang niet meer een op zichzelf staande gebeurtenis maar een continu proces. Wat vandaag kwaliteit is hoeft dat morgen niet meer te zijn. Onze omgeving verandert razendsnel en vraagt om flexibele denk- en werkwijzen. Verandering is van alle tijden maar nog niet eerder was verandering zo’n constante. Op bijna elke school is een verandering gaande; van het implementeren van een nieuwe methode tot het vormgeven van collegiaal leren.

Visiteren is investeren (visitatietraining PO-raad)

Training

In dit zes-daags ‘train de trainer’ programma komen alle essentiële onderdelen van 'collegiale visitaties' aan bod. Door de afwisseling van theorie en praktijk en de opdrachten in een betekenisvolle context, ben je na deze training volledig in staat en toegerust om collegiale visitatie binnen de eigen organisatie uit te rollen en te implementeren (incl. publicatie en een beknopt handboek met een duidelijk stappenplan).

Stel je vraag aan

sluiten

sluiten

Geef aan waarin je geïnteresseerd bent

    Ik geef toestemming om nieuwsbrieven te ontvangen van Onderwijs Maak Je Samen.