leestijd:

De speelgoedwinkelBen je benieuwd hoe andere scholen met DenkBeelden werken? Geregeld maken wij foto’s in de klas tijdens een les waar DenkBeelden wordt ingezet. Deze foto’s kunnen je inspiratie bieden om zelf DenkBeelden uit te proberen. Klik hier om enkele impressiefoto’s van het DenkBeeld ‘Kapstok’ uit het basisonderwijs te bekijken.

Piraten“Eerst moesten de leerlingen in een Cirkel opschrijven welk speelgoed ze konden tegenkomen in een speelgoedwinkel. Ze maken dan gebruik van de denkvaardigheid brainstormen. Samen met een medeleerling moesten ze daarna hun gegeven antwoorden ordenen in een Kapstok. Welk speelgoed is voor binnen en welke voor buiten?”

Kapstok“De woordenschat stimuleren bij het thema ‘Piraten’. Welke woorden hebben verband met elkaar ? De kinderen hebben hier zelf ook tekeningen bij gemaakt.”

 “Bij groep 2-3 hebben de kinderen woordjes gehangen onder de Kapstok. Welke woorden beginnen met de M, de W en de G?”

Kapstok“Welke gelijknamige breuken kun je maken en welke hebben verband met elkaar. De leerlingen in groep 7 gingen in tweetallen aan de slag en zagen met behulp van de Kapstok dat 1/4 hetzelfde is als 4/16.”


“Wat zijn de verschillen tussen gewicht en liter en welke begrippen vallen daaronder? De leerling geeft zijn gedachten weer in een Kapstok.”

“In plaats van werken in het werkboekje van Spelling, maakt deze leerling een spellings-opdracht via de Kapstok”

sluiten