leestijd:

Op de leeftijd van 4 jaar gaat de kleuter voor het eerst naar de basisschool. Pientere kleuters hebben grote verwachtingen ten op zichten van de basisschool: “Nu ga ik lezen en rekenen”. Al snel komen ze teleurgesteld thuis. Er wordt nog niet gelezen en gerekend, maar er wordt gespeeld en gepuzzeld. Puzzels, die ze thuis allang niet meer maken. Ze kijken om zich heen en zien andere leerlingen aan het werk en ze passen zich aan. Deze leerlingen worden niet (meer) herkend als pientere leerling.
Goed onderwijs moet aansluiten bij de persoonlijkheid en ontwikkelingslijn van de leerling, een leerling moet en mag zichzelf zijn.

Wat biedt Talentenlijn?

Talentenlijn is ontwikkeld om aan de specifieke behoeften van kleuters met een ontwikkelingsvoorsprong te voldoen. Het biedt een gevarieerd aanbod aan materialen; spellen, werkboekjes en constructiematerialen en bevat een informatiemap voor de leerkracht. De informatiemap bevat praktische werkmaterialen, waaronder beknopte materiaalbeschrijvingen, handige planbordstickers, registratiekaarten en kindgerichte taakkaarten.
Er is gekozen voor een leerkrachtvriendelijke opzet, waardoor het snel en structureel in te zetten is in de praktijk.

Inhoud

Talentenlijn 1 en 2 zijn twee kisten, gevuld met diverse spel- en leermaterialen voor het jonge kind en bevat tevens een informatiemap voor leerkrachten. De materialen zijn onder te verdelen in, spellen, werkboeken en leesboeken.

Voor welke kinderen is Talentenlijn geschikt?

Talentenlijn is gericht op de kleuter met een ontwikkelingsvoorsprong. Het jonge kind dat verder is in zijn ontwikkeling en meer uitdaging nodig heeft.

Hoe kan ik Talentenlijn aanschaffen?

Voor meer informatie over Talentenlijn en de mogelijkheid om de kisten te bestellen kunt u kijken op talentenlijn Indien u in het bezit bent van de Slimme Kleuterkist, kunt u tevens een aangepaste versie van Talentenlijn bestellen.

Informatie en (na)scholing

Martine Creemers, adviseur bij Onderwijs Maak Je Samen heeft meegewerkt aan de ontwikkeling van Talentenlijn. Zij kan je adviseren bij het implementeren van Talentenlijn in de onderbouw. Daarnaast verkent zij graag met jou de mogelijkheden voor het samenstellen van een geschikt aanbod voor het jonge kind met een ontwikkelingsvoorsprong bij jouw op school.

sluiten