leestijd:

Op zoek naar inspiratie, leuke gadgets of lesmateriaal? Op deze pagina vind je enkele gratis materialen. Deze zijn te downloaden om vervolgens te printen of door te sturen naar een collega.

Mindmappen in de klas

Wil je graag mindmappen gebruiken in de klas? Hier vind je een reader met hands-on inspiratie en tips om mindmappen direct toe te passen.

Download hier de inspiratie-reader mindmappen (pdf bestand)

Maak eenvoudig een plattegrond voor je gymles!

Ben jij ook altijd zo aan het worstelen in Word om een plattegrond te maken bij je gymles? Dat kan een stuk handiger. Met behulp van deze download kun je in een handomdraai je gymzaal inrichten. Sleep de afbeelding in je lesvoorbereiding en klaar is kees!

Download plattegrond gymzaal

Prikkelende posters

Heel veel gratis prikkelende posters zijn gratis te downloaden (en te bestellen in A2-formaat). Denk aan de welbekende posters ‘Idea keepers’ en ‘Idea Killers’, maar ook diverse posters die je zag in de serie De Luizenmoeder zijn van OMJS! Neus tussen posters met grappige uitspraken, prikkelende quotes en lijstjes met tips. Dus ga snel kijken!

Download de prikkelende posters gratis!

Stripverhaal

Kinderen vinden het prachtig om hun eigen stripverhaal te maken. Tijdens het bedenken zijn ze bezig met taal. Er moet namelijk een verhaal bedacht worden. Daarnaast moeten ze hoofdpersonen creëren en moet het voor de lezer duidelijk zijn wat er gebeurt. Een prima tool om leerlingen zelfstandig aan het werk te zetten.

Download hier de basis voor een stripverhaal.

Kwartetspel
Leerlingen kunnen hun eigen kwartetspel maken door zelf de plaatjes te maken en de onderwerpen van de kwartetten in te vullen. Hierna kunnen de kaarten worden uitgeknipt en kan er met het eigen spel gekwartet worden!

Download hier het pdf bestand

Download hier het word bestand (leerlingen kunnen in Word aan de slag met het formulier)

Doelgericht rekenen in anders georganiseerd onderwijs

Download pdf-document ‘het kwartje valt’ (KPC)

sluiten