Dossiers: Leiderschap

Informatie over Leiderschap

Als leidinggevende heb je indirect invloed op de ontwikkeling van de leerling en een directe invloed op het welbevinden, de betrokkenheid en de ontwikkeling van je teamleden. Voor beide processen is een lerende en reflecterende leidinggevende cruciaal. Jezelf blijven professionaliseren en je bekwaamheid bijhouden zorgen voor een belangrijke bijdrage aan een brede opbrengstgerichte leercultuur in de school.

Onderwijs Maak Je Samen heeft veel ervaring met leiderschapsaanpakken die daadwerkelijk effect hebben op alle niveaus binnen de school. We inspireren, professionaliseren en ondersteunen leidinggevenden in het onderwijs middels actuele theorieën en onderzoeksresultaten die altijd een verbinding hebben met de praktijk.

Leiderschapscentrum OMJS

Ontmoeting, verbinding en verdieping met collega’s uit het land. Op informele wijze – onder het genot van een borrel en een bite, een lunch of een masterclass – leren van en met elkaar. Hoe fijn is het om, even los van je eigen werkkring, bij een netwerk te horen waar je geen hiërarchische relatie hebt met de andere leden van het netwerk, niet te maken hebt met interne dynamiek, je vrijuit ervaringen en meningen kunt uitwisselen, vraagstukken aan elkaar kunt voorleggen en samen verder groeit? Vanaf nu kun je onderdeel uitmaken van zo’n netwerk: hét Leiderschapsnetwerk van OMJS. Een onafhankelijk laadpunt voor je leiderschap, met kernwaarden als wederkerigheid, vertrouwen, herkenning en ontwikkeling.

Leiderschapsreeks 

Onze uitgeverij ontwikkelt elk jaar diverse nieuwe uitgaven: van lesmateriaal tot vakliteratuur. Zo hebben we een leiderschapsreeks – oftewel de witte-boekenreeks – ontwikkeld. Bekijk ze allemaal in de webwinkel.

Opleidingen en overig aanbod OMJS academie

• Schoolleidersopleidingen

• Leergangen (voor herregistratie). Ontvang als NetwerkVriend 10% korting op deelname!

• Trainingen & studiedagen. Ontvang als NetwerkVriend 10% korting op deelname!

Bekijk alle activiteiten in de OMJS academie.

Stel je vraag aan

sluiten