leestijd:

Herregistreren als schoolleider? Schrijf je in voor één van onze drie herregistratiemodules, de opleiding tot interim-directeur of studiereis naar Zuid-Afrika. Allen gecertificeerd!

Met het volgen van drie leermodules in vier jaar voldoe je aan de eisen voor de herregistratie. Het volgen van een module levert de deelnemers een deelcertificaat op in het kader van herregistratie door het Schoolleidersregister PO (SRPO).

Toekomstgericht Leiderschap

(Thema 7: Toekomstgericht onderwijs)

We zeggen meestal dat de leerling centraal staat, maar hoe vaak laten we ons niet leiden door andere zaken die nu eenmaal op het pad van een leidinggevende komen? Wat ligt binnen je cirkel van invloed als leidinggevende en waar kun je je invloed laten gelden? Bij de herregistratiemodule ‘Toekomstgericht Leiderschap’ (module 7) leer je te verbinden, prioriteiten te stellen, te organiseren en de mensen in je team in hun kracht te zetten.

Deze module volgen?
Bekijk de locaties en data.

Veranderen doe je samen

(Thema 6: Leiding geven aan verandering)

Een inspirerende module voor schoolleiders waarin veel ruimte wordt geboden voor collegiale dialoog en het delen van ‘good practice’. Deelnemers leren, middels nieuwe en bestaande inzichten, theorieën en praktische verandermodellen hun eigen veranderervaringen, -expertises en -uitdagingen beter te doorgronden, te verdiepen en toe te passen in hun dagelijkse praktijk.

Deze module volgen?
Bekijk de locaties en data.

Maatschappelijk ondernemerschap

(Thema 4: In relatie staan tot de omgeving)

In een tijd waarin steeds meer strategische beslissingen op scholen zelf gemaakt moeten worden, heeft de schoolleider steeds meer de rol van die van een ondernemer. Een ondernemer die weet wat de school te bieden heeft, zich inzet voor de publieke zaak en die maatschappelijke ontwikkelingen dichtbij en ver weg kan vertalen naar koers voor zijn of haar school. In deze module verbinden we het onderwijs in de school met relaties en ontwikkelingen in de omgeving en laten we je ervaren hoe het is om vanuit de bril van een ondernemer naar je organisatie te kijken. We vertalen de maatschappelijke ambities naar een omgevingsplan dat weer ondernemende perspectieven biedt voor de toekomst.

Deze module volgen?
Bekijk de locaties en data.

Studiereis Zuid-Afrika

(Thema: Wildcard)

Een studiereis met een programma dat andere perspectieven biedt in ‘less is more’ en kan helpen om opnieuw bewust te raken van de eigen (onderwijs)praktijk en deze beter te waarderen. De inhoud, ervaringen en ontmoetingen van deze studiereis zullen inspireren en veel (nieuwe) inzichten bieden voor de eigen, persoonlijke ontwikkeling.

Mee met de studiereis?
Bekijk de vertrekdata.

Opleiding Interim-schoolleider PO (post-hbo)

(Thema 1, 2 en 6 – dekt 3 volledige thema’s)

De opleiding tot interim-schoolleider richt zich op directeuren in het primair onderwijs die overwegen om de stap naar interim-directeur te zetten en op leiders die deze stap onlangs hebben gemaakt. Wat komt er op je af en hoe maak je in korte tijd het verschil? Wat kun jij doen om mensen in verstilde organisaties weer in hun kracht te zetten? Vanuit reflectie op je persoonlijke kwaliteiten en een kritisch onderzoek van de opdracht en de organisatie ga je aan de slag. Je leert de systemen in de school doorgronden en je krijgt handvatten om daarin ook te sturen.
De opleiding vraagt een zeer actieve houding van de deelnemers en kenmerkt zich in een creatieve opzet van de bijeenkomsten. School jezelf in één jaar tot interim-directeur in het primair onderwijs.

Opleiding volgen?
Bekijk de locaties en data.

Stel je vraag aan

sluiten

sluiten

Geef aan waarin je geïnteresseerd bent

    Ik geef toestemming om nieuwsbrieven te ontvangen van Onderwijs Maak Je Samen.