leestijd:

Informatie

Inhoud

“Deugt ons onderwijs aan kleuters eigenlijk wel?”

Een vraag die centraal staat tijdens de online boeklancering van De Kleutervriendelijke School, geschreven door Betsy van de Grift en met teksten van gastauteurs waaronder; Annerieke Boland, Geert Driessen en Bart Declercq.

BOEKLANCERING

Op maandag 9 november van 19.00 – 20.00 uur vindt de officiële boeklancering plaats. Deze bijeenkomst is online bij te wonen en biedt de nodige inzichten om op een open, intense en goed onderbouwde wijze de discussie aan te gaan over de kwaliteit van ons onderwijs aan kleuters.

Deelnemen is gratis. Meld je aan via de oranje knop.

Let op: vol = vol!

BETSY VAN DE GRIFT

Betsy van de Grift heeft een pedagogische en bedrijfskundige achtergrond en werkt als adviseur en ondernemer voor kinderopvang en onderwijs.

Betsy van de Grift over dit boek: ‘Feitelijk bestaat het kleuteronderwijs in Nederland gewoon niet meer. Het heeft geen status, geen regels, geen eigen doelstellingen en er wordt nagenoeg geen onderzoek naar gedaan. Dat was misschien wel de grootste schok in mijn researchfase. Het aanbod dat we in de school aan kleuters doen, staat of valt met de leerkracht die er het beste van probeert te maken.’

In een vijftal breinboeken ging de auteur eerder op zoek naar de relatie tussen de breinontwikkeling van jonge kinderen en de voorzieningen die er voor hen zijn. Met De Kleutervriendelijke School kiest zij voor een gedegen en brede analyse van een groot aantal kwaliteitsaspecten van het onderwijs aan kleuters. Het is een expositie van vakkennis, theorie en veel wetenschap met bijdragen van zeer bij de materie betrokken gastauteurs. DKVS biedt antwoorden, maar roept ook nieuwe vragen op.

BESTELLEN IN DE VOORVERKOOP

De Kleutervriendelijke School is al te bestellen in de voorverkoop en wordt geleverd vanaf 9 november!

Stel je vraag aan

sluiten

sluiten

Geef aan waarin je geïnteresseerd bent

    Ik geef toestemming om nieuwsbrieven te ontvangen van Onderwijs Maak Je Samen.