leestijd:

Informatie

Inhoud

Veranderen doe je samen

Hoe organiseer je het proces van verandering? Hoe krijg je ze mee? Hoe bied je ruimte voor weerstand en onzekerheid zonder dat het proces voor anderen verstoord wordt? Hoe creëer je gezamenlijke toekomst- en ideaalbeelden en hoe kom je vervolgens tot gezamenlijke taal? En bovenal, hoe bewerkstellig je samenhang en verbinding?  

Deze leergang geeft inzichten, tools en verdieping als het gaat om het organiseren, begeleiden en borgen van verandering. Ze biedt tevens voorbeelden en taal om samen met je team een gedragen visie te ontwikkelen en om op een juiste wijze te dealen met weerstand. We nodigen je uit om je veranderingservaringen met je soort- en lotgenoten te delen en te verrijken!


Leergang ‘Veranderen doe je samen’
ten behoeve van de herregistratie voor schoolleiders.
70 % gekoppeld aan thema’s: Verandermanagement en Visiegestuurd onderwijs en Wildcard.
Erkend door Schoolleidersregister PO (SRPO).

Opbouw

Bijeenkomst 1
Waarom veranderen?

Bijeenkomst 2
Veranderen vanuit visieontwikkeling

Bijeenkomst 3
Betrokkenheid, eigenaarschap en weerstand

Bijeenkomst 4
Blijvende verandering

Bijeenkomst 5
Het veranderproces ontwerpen en begeleiden

Opbrengsten

  • Je beschikt over inzichten en tools voor het organiseren, begeleiden en borgen van verandering.
  • Je beschikt over voorbeelden en taal om samen met je team een gedragen visie te ontwikkelen en om op een juiste wijze te dealen met weerstand.

Voor wie?

  • Schoolleiders die behoefte hebben aan een collegiale dialoog en het delen van ‘good practice’ op het gebied van verandering organiseren, begeleiden en borgen.
  • Schoolleiders die middels nieuwe en bestaande inzichten, theorieën en praktische verandermodellen hun eigen veranderervaringen, – expertise en -uitdagingen beter willen doorgronden, verdiepen en toepassen in hun dagelijkse praktijk.

Certificering

Deze leergang is gecertificeerd door het Schoolleidersregister PO. 70% gekoppeld aan thema’s: Verandermanagement en Visiegestuurd onderwijs en Wildcard.

Aanwezigheidsverplichting

Voor het ontvangen van het certificaat voor de herregistratie dient voldaan te zijn aan de aanwezigheidsverplichting (80%). Deze norm geldt voor de 5 studiedagen binnen dezelfde groep.

Mocht je wegens omstandigheden niet in de gelegenheid zijn om binnen de gestelde periode aan deze norm te voldoen, dan kun je je aanmelden voor een nieuwe groep binnen deze leergang. Hiervoor geldt dan wederom een aanwezigheidsverplichting van 80%.

Maatwerktraject

Bestaat de interesse om meerdere medewerkers binnen jouw organisatie op te leiden? Het hele aanbod van Onderwijs Maak Je Samen is eveneens op maat te realiseren. Het programma sluit dan nog beter aan op de praktijk, de visie en het beleid van jouw organisatie. Interesse? Neem contact op met academie@onderwijsmaakjesamen.nl.

Onze visie op leren en professionaliseren

Nieuwsgierig naar wat onze visie is op leren en professionaliseren?

Stel je vraag aan

sluiten

sluiten

Geef aan waarin je geïnteresseerd bent

    Ik geef toestemming om nieuwsbrieven te ontvangen van Onderwijs Maak Je Samen.