leestijd:

Informatie

Meer informatie & aanmelden

Start 21/03/2019 Helmond OMJS

Inhoud

Dutch Happiness WeekVan 18 t/m 26 maart 2019 is de Dutch Happiness Week 2019! Met aandacht voor positief leiderschap en geluk, hebben wij deze week twee bijzondere activiteiten gepland, waarvan één in samenwerking met Gelukskoffer en Driessen Groep.

Planning:

11.30 uur – ontvangst met lunch
12.00 uur – masterclass Anton Philips ‘Geluk werk(t)’
14.00 uur – ruimte voor gesprek (door Gelukskoffer)
14.30 uur – wandelen (naar Driessen Groep)
15.30 uur – sessie ‘Geluk werkt door’ (door Driessen Groep)
16.00 uur – borrel & afsluiting

Lunch ‘Geluk werk(t)’ (door Gelukskoffer en Anton Philips)I.s.m. Gelukskoffer

De masterclass ‘Geluk werk(t)’ is voor directeuren, intern begeleiders en bestuurders in het onderwijs, die gericht zijn op onderwijsvernieuwing.

In interactieve vorm doe je inspiratie op rondom de thema’s:

  • Rendement van geluk
  • Aantrekkelijk werkgeverschap
  • Werkdruk in onderwijs
  • Persoonsvorming en geluk
  • Gelukkige School

De masterclass wordt gegeven door Clara den Boer, psycholoog/veranderkundige, oprichter van Gelukskoffer en schrijver van Ondernemend Geluk.

Speciale Gast: Anton Philips (1932), eerder werkzaam bij Philips Telecommunicatie en Philips Mexico. Oprichter van Emergo, bureau voor loopbaancoaching, training en advies.

Anton Philips pleit met ‘De kracht van motivatie’ voor de juiste persoon op de juiste plaats. Hij doet dat aan de hand van zijn eigen levensverhaal en bespreekt daarna hoe je kunt kijken wat je drijft/ motiveert. Als je dat weet, ben je in staat om de goede keuzes voor je loopbaan te maken.

Anton Philips heeft in samenwerking met Gelukskoffer het MotivatieKompas© vertaald voor kinderen van groep 8: ‘de Gelukswijzer’. Met de Gelukswijzer kunnen zij beter kiezen voor een middelbare school die bij hen past. Gelukskoffer is een sociaal emotionele methode voor kinderen van groep 1 t/m 8, gebaseerd op de positieve psychologie. 

Na afloop ontvang je een gesigneerd exemplaar van het boek ‘De kracht van Motivatie’ van Anton Philips.

 

Na de lunch en masterclass wandelen we gezamenlijk naar Driessen Groep. Daar worden we ontvangen voor de sessie ‘Geluk werkt door’ en de afsluitende borrel.

Borrel ‘Geluk werkt door’ (door Driessen Groep)I.s.m. Driessen Groep

In de middag zullen we een bezoek brengen aan de Driessen Groep. Driessen Groep heeft als missie om zoveel mogelijk mensen werkgelukkig te maken. Zij zijn actief in het domein van mens en werk in de publieke sector en zijn daarom ook goed bekend met het onderwijs.

Graag laten zij je kennis maken met de wijze waarop zij bijdragen aan het werkgeluk van hun eigen medewerkers, door een combinatie van (bedrijfs)cultuur, normen en waarden, en laten je ervaren wat werkomgeving betekent voor werkgeluk.

Kosten 

Kosten: € 75,- per persoon (inclusief het boek van Anton Philips, lunch & borrel)
Voor vrienden van OMJS € 50,-

Meer informatie & aanmelden

Start 21/03/2019 Helmond OMJS

Stel je vraag aan

sluiten

sluiten

Geef aan waarin je geïnteresseerd bent

    Ik geef toestemming om nieuwsbrieven te ontvangen van Onderwijs Maak Je Samen.