leestijd:

Informatie

Inhoud

Annemarie Mars is een energieke en bevlogen veranderkundige die al meer dan 25 jaar middenin de weerbarstige veranderpraktijk staat. Als adviseur en spreker helpt ze bestuurders, directeuren en managers met het ruimte, richting en sturing geven aan veranderingen die echt verschil maken.

Annemarie publiceert onafgebroken over de inzichten die ze in haar werk opdoet en heeft meerdere (bekroonde) boeken geschreven, waaronder de bestseller ‘Hoe krijg je ze mee?’ Sinds 2011 blogt ze maandelijks over een prangende vraag over verandering voor een grote en trouwe groep abonnees.

Onderwijs Maak Je Samen maakt gebruik van de inzichten van Annemarie Mars en maakt de verbinding naar de praktijk. Je vindt deze inhoud terug bij o.a. de erkende herregistratiemodules voor schoolleiders, de post-hbo-opleiding tot Intern begeleider en de post-hbo-opleiding Veranderkrachtige leraar.

Inleiding

Organisatieverandering is mensenwerk. Het valt of staat met de manier waarop je elkaar bereikt, betrekt, overtuigt, bevraagt en inspireert. Een verandering is immers pas geslaagd als mensen zich eraan kunnen verbinden, als ze de intrinsieke motivatie voelen om het gedrag te tonen dat de verandering tot leven wekt. Maar de weg naar verbinding ligt vol met valkuilen, waardoor in het gesprek over de verandering mensen niet aanhaken, afhaken of hardnekkige weerstand gaan vertonen.

Inhoud masterclass

In de Masterclass ‘Hoe krijg je ze mee?’ neemt Annemarie Mars je mee met vijf krachten om verbinding te kunnen stimuleren: urgentie, ambitie, planning, interactie en leiderschap.

We gaan op een interactieve wijze aan de slag met ieders specifieke context en gewenste verandering. Het programma volgt de lijn van het gelijknamige boek en bestaat uit de volgende onderdelen:

1. Reacties op verandering
Wat is weerstand en hoe gaan we hiermee om? We kijken naar vier reacties op verandering: ontkenning, weerstand, zelfonderzoek en verbinding en maken de vertaling naar ieders eigen (schoolspecifieke) situatie.

2. Urgentie en ambitie
Waarom willen we veranderen?
We gaan dieper in op de inhoud van ieders specifieke verandercontext. We behandelen de urgentie en ambitie van de verandering als vernieuwende krachten en passen ze vervolgens weer toe op de eigen situatie.3. Planning en interactie
Welke veranderingsstrategie zetten we in? We bespreken vijf veranderstrategieën: 1) weten, 2) moeten, 3) leren en ontdekken, 4) willen en 5) loslaten. We kijken welke veranderstrategie het beste past in jouw situatie en welke van deze vijf het meest aansluiten bij jou natuurlijke leiderschapsstijl. Ook gaan we uitgebreid in op de vraag welke veranderstrategie het beste werkt bij de vier reacties op verandering.

4. Leiderschap
Wat is mijn rol in deze verandering? Eerst vragen we ons af welke reactie de verandering bij jou losmaakt. Vervolgens kijken welke rol jij in de verandering inneemt en welke rollen je van anderen nodig hebt om de verandering te laten slagen.

Opbrengsten

  • Je gaat met concrete handvatten naar huis, die recht doen aan jouw context en complexiteit van de situatie.
  • Je leert een verandertaal die je kunt inzetten in jouw schoolorganisatie om de kans op ruis in het gesprek over de verandering tot een minimum te reduceren.
  • Je raakt (nog meer) geïnspireerd over het mooie vak verandermanagement en je eigen leiderschap als veranderaar.

Waarom zou je deze masterclass moeten volgen?

…omdat de masterclass gegarandeerd vrij is van ronkend jargon;

…omdat de ‘Master’ zelf ook met de poten in de modder staat;

…omdat we niet blijven hangen op de vraag WAT belangrijk is om verandering te laten slagen (‘je moet een plan hebben’, ‘er moet vertrouwen zijn’, ‘het gaat om commitment’, ‘je moet ruimte geven’). Maar vooral over de vraag: HOE doe ik dat dan? Wetende dat elke situatie anders is. En complex;

…omdat we een toegankelijk en bekroond gedachtegoed behandelen dat inmiddels door duizenden professionals in Nederland en België met succes wordt gebruikt;

…omdat je na de Masterclass aangesloten kunt blijven op de permanente zoektocht van Annemarie, door haar –gratis– blog en podcast;

…omdat je na deze masterclass verder de diepte in kunt met de uitgave ‘Hoe krijg je ze mee?’

Kosten masterclass

De masterclass kost € 149 per persoon.

Volg je op dit moment een post-hbo-opleiding bij Onderwijs Maak Je Samen? Wees er dan snel bij, want we hebben 30 gratis plekken beschikbaar. vol=vol!

Ben je Vriend van OMJS, oud-post-hbo-student en/of (oud-)herregistratiemodule-deelnemer, dan mag je van € 149 voor slechts € 99 deelnemen!

Je kunt de optie bij het aanmeldformulier aanvinken, waarop de prijs zich aanpast.

Stel je vraag aan

sluiten

sluiten

Geef aan waarin je geïnteresseerd bent

    Ik geef toestemming om nieuwsbrieven te ontvangen van Onderwijs Maak Je Samen.