leestijd:

Informatie

Inhoud

Zesdaagse studiereis naar Estland 2.0; hét gidsland voor onderwijstechnologie.

In verband met COVID-19 zijn de voorbereidingen voor de studiereis naar Estland vertraagd. We proberen begin 2021 een reis te organiseren. Heb je interesse? Laat je gegevens achter via de oranje knop.

Estland (Estonia) is het land waar je onderwijstechnologie (PO & VO) gecombineerd ziet worden met zeer hoge leerresultaten.  In de studiereis naar Tallinn vormen onderwijstechnologie en (digitale) geletterdheid dan ook de rode draad.

Estonia 2.0 staat voor de onafhankelijkheid van Estland in 1991 en de opbouw van een land met ICT als een duidelijke versneller. Parallel aan de landelijke ontwikkeling heeft het onderwijs zich versterkt vanuit een maatschappelijke verankering, die teruggaat tot in de tijd van de Sovjet-Unie en heeft geleid tot de IT-maatschappij die de Esten met elkaar gebouwd hebben.

Estland weet onderwijstechnologie (PO & VO) te combineren met zeer hoge leerresultaten.

Het is waardevol om dit land nader te verkennen en te onderzoeken. Het laat zien hoe technologie een krachtige accelerator kan zijn van actuele maatschappelijke en economische innovatie en hoe dit kan leiden tot opmerkelijke onderwijsvernieuwing. Parallel aan deze innovatieprocessen realiseerde Estland zowel in 2015 als in 2018 de hoogste PISA-scores van West-Europa, met name in geletterdheid.

In deze reis gaan we op zoek naar de schatten achter het succesverhaal van Estland en proberen we samen de geheimen van de prachtige stad Tallinn en haar scholen te doorgronden. Het programma bestaat uit het bezoeken van scholen (ook met ‘inclusief’ onderwijs), expertisecentra rond (onderwijs)technologie (E-Estonia en HITSA) en inhoudelijke sessies met onderwijsexperts van de universiteit van Tallinn (educatieve afdeling).

Een studiereis naar Tallinn en omgeving met onderwijstechnologie en (digitale) geletterdheid als rode draad.

Voor wie?

Leraren, projectleiders ICT, schoolleiders, i-coaches , teamleiders, bestuurders, onderwijsontwikkelaars

Voorbereidingsbijeenkomst

Er zal nog een voorbereidingsbijeenkomst worden gepland. Datum vooralsnog onbekend.

Belangrijke informatie

  • Voorbereidingsbijeenkomst centraal in Nederland
  • Een exemplaar van de uitgave ‘CurricumKit’
  • Vijf hotelovernachtingen (eenpersoonskamers) inclusief ontbijt
  • Vliegreis Amsterdam-Tallin
  • Vervoer ter plaatse
  • Onderwijskundige begeleiding

Niet inbegrepen: vervoer naar en van Amsterdam Schiphol, overige lunches en diners.

Gerelateerde artikelen

In OMJS magazine #1 (maart 2019) verscheen het artikel “Studiereizen verbreden kijk op het onderwijs”

Bestaat de interesse om met meerdere medewerkers binnen jouw organisatie deze studiereis bij te wonen? Het hele aanbod van Onderwijs Maak Je Samen is eveneens op maat te realiseren. Het programma sluit dan nog beter aan op de praktijk, de visie en het beleid van jouw organisatie. Interesse? Neem contact op met reisbegeleider Michel van de Ven.

Gerelateerde producten

Stel je vraag aan

sluiten

sluiten

Geef aan waarin je geïnteresseerd bent

    Ik geef toestemming om nieuwsbrieven te ontvangen van Onderwijs Maak Je Samen.