leestijd:

Informatie

Inhoud

Verken in deze studiereis de inhoud en impact van ICT en technologie op leren en onderwijs en parallel hieraan de verbindingen met gepersonaliseerd leren.

Professionaliseer jezelf door dialoog met collega’s, masterclasses, schoolbezoeken en exclusieve sessies op de BETT 2020.

Een studiereis die de deelnemers uitdaagt om een verdiepte visie te vormen op onderwijs en gepersonaliseerd leren met als accelerator ICT, media en technologie. Een gemengde groepssamenstelling (PO & VO) én deskundige begeleiding dragen bij aan je professionele persoonlijke ontwikkeling.

Programmaonderdelen

Deze internationaal georiënteerde studiereis garandeert hoogwaardige professionele ontwikkeling door deze programmaonderdelen:

 • Masterclass onderwijs en gepersonaliseerd leren met ICT als accelerator, inclusief de uitgave ‘Gepersonaliseerd leren in een notendop’.
 • Begeleid bezoek aan de BETT, inclusief exclusieve sessies.
 • Scholenbezoek (primair en voortgezet onderwijs).
 • Informeel leren en uitwisseling door een professionele dialoog met collega’s uit primair en voortgezet onderwijs.

Opbrengsten

 • Professionele ontwikkeling door functionele en collegiale intervisie en uitwisseling met nationale en internationale vakgenoten.
 • Je ontwikkelt een actueel en gefundeerde visie op onderwijs en gepersonaliseerd leren waarin technologie/ICT een belangrijke rol speelt, op basis van een masterclass, scholenbezoek, beurssessies en de professionele dialoog.
 • Je bent op de hoogte van actuele trends en ontwikkelingen in technologie en ICT en weet deze te beoordelen

Organisatie

 • Vertrek woensdagochtend (vroeg) vanaf Schiphol. Terugkomst op zaterdagmiddag.
 • Op woensdag een gezamenlijke warme lunch, op vrijdagavond een gezamenlijk slotdiner.
 • Onderwijs Maak Je Samen organiseert deze studiereis in samenwerking met Boris Berlijn (docent Ashram College, SMART Exemplary Educator, Google Certified Innovator en Apple Distinguished Educator).

Voorbereidingsbijeenkomst

Woensdag 11 december 2019: Utrecht, 14:00 – 16:30 uur.

Reisprogramma (onder voorbehoud)

Woensdag 22-1-2020: reizen & masterclassNa de reis naar Londen starten we op woensdagmiddag met een verdiepende masterclass onderwijs en ‘gepersonaliseerd leren met een doordachte inzet van ICT en technologie’ (Michel van de Ven)

In deze masterclass verdiepen we ons in twee sub thema’s die met elkaar verbonden zijn:

 1. Gepersonaliseerd leren: wat is het, hoe geef ik als school hieraan betekenis en inhoud?
 2. Hoe kan ICT, technologie en media gepersonaliseerd leren faciliteren en versterken?
  Bijvoorbeeld door digitale content gebaseerd op leerdoelen en leerlijnen, personal devices, portfolio’s en digitale leersystemen.

Hierbij baseren we ons op innovatiestrategieën van Michael Fullan ten aanzien van ICT in de context van gepersonaliseerd leren: het model ‘Coherence’, simplexiteit en de triade technologie-pedagogiek-veranderkunde. Bij deze masterclass ontvangt elke deelnemer een exemplaar van de uitgave ‘Gepersonaliseerd leren in een notendop’.

Donderdag 23-1-2020: ‘Over het muurtje kijken’

Op donderdag staan bezoeken aan scholen in de regio Londen centraal. Ten aanzien van de scholenbezoeken kun je een keuze maken uit bezoeken aan scholen voor primair onderwijs, scholen voor voortgezet onderwijs en het ‘London Connected Learning Centre’. 

Vrijdag 24-1-2020: BETT & praktijksessies

Een begeleid bezoek aan de BETT-show, de grootste West-Europese beurs voor onderwijs en ICT. Inclusief twee exclusieve praktijksessies door Boris Berlijn in de beursstands van de bedrijven SMART en Google.

Sinds het ontstaan van de BETT, ruim 20 jaar geleden, trekken vele belangrijke en gespecialiseerde leveranciers enkele tienduizenden bezoekers uit heel Europa naar Londen. Daar verzorgt de BETT een hoogwaardige beurs voor onderwijs, technologie en ICT, gecombineerd met een uitgebreid programma van lezingen en workshops.  Op basis van de leervragen bieden de adviseurs inhoudelijke begeleiding bij het beursbezoek. 

Zaterdag 25-1-2020: bezoek Londen en terugreis.

Bij de reis is inbegrepen

 • Voorbereidingsbijeenkomst centraal in Nederland
 • Een masterclass gepersonaliseerd leren met ICT (in Londen), inclusief een exemplaar van de uitgave ‘Gepersonaliseerd leren in een notendop’
 • Drie hotelovernachtingen (middenklasse, eenpersoonskamers), incl. ontbijt
 • Vliegreis Amsterdam-Londen
 • Vervoer per openbaar transport in Londen (Oyster-card)

Niet inbegrepen

 • Vervoer naar en van Amsterdam Schiphol
 • Overige lunches en diners

Klimaatbewust ondernemen

In The Climate Neutral Group hebben we een partner gevonden die ons helpt in ons klimaatbewust zijn. We compenseren de veroorzaakte CO2-uitstoot door te investeren in het Cookstove-project in Afrika. Wil je hierover meer weten?

Onze visie op leren en professionaliseren

Nieuwsgierig naar onze visie op leren en professionaliseren?

Stel je vraag aan

sluiten

sluiten

Geef aan waarin je geïnteresseerd bent

  Ik geef toestemming om nieuwsbrieven te ontvangen van Onderwijs Maak Je Samen.