leestijd:

Informatie

Inhoud

Heb je tijdens je instructies wel eens het idee dat je alleen maar praat en praat, maar niet tot de kern komt? Heb je wel eens het idee dat je uitleg sneller en bondiger kan? Haken de leerlingen wel eens af, wanneer je te lang aan het woord bent? Is het antwoord op één van deze vragen ‘ja’? Dan is het tijd om minder woorden en meer beelden te gebruiken; dé manier om meer betrokkenheid te bereiken bij je leerlingen of collega’s en gezamenlijk de kern in beeld te brengen.

We weten allemaal dat gebruikmaken van beelden ons helpt om beter tot de kern te komen en uitleg te verduidelijken. In het onderwijs werkt het zeer stimulerend om al tekenend les te geven. De handvatten hiervoor leer je in deze training, die bestaat uit twee bijeenkomsten.

De bijeenkomsten zijn heel praktisch ingericht en we gaan dan ook direct al tekenend aan de slag. Tijdens de eerste bijeenkomst verhelderen we waarom tekenen zo goed werkt. Ook leggen we de basis voor het maken van snelle tekeningen. In de tweede bijeenkomst breiden we dit verder uit en oefenen we het toepassen van tekenen in verschillende praktijksituaties. In beide bijeenkomsten maken we een koppeling tussen theorie en praktische toepassing in je dagelijkse werk.

Heb je het gevoel dat deze training alleen is weggelegd voor mensen die heel goed kunnen tekenen? Wees gerust: met de tips die we geven, kan iedereen leren hoe je al tekenend je les kunt uitwerken tot een betekenisvolle leerervaring.

Voor wie?

  • Onderwijsprofessionals die met minder woorden meer willen zeggen.
  • Onderwijsprofessionals die al tekenend hun uitleg of processen willen verduidelijken.

Opbrengsten

  • Je weet wat de werking en het effect van tekenen zijn in de dagelijkse onderwijspraktijk.
  • Je kunt de lessen of processen op school met eenvoudige tekeningen verduidelijken.
  • Je kunt de geleerde technieken inzetten in andere situaties, zoals kindgesprekken of oudergesprekken.

Onze visie op leren en professionaliseren

Nieuwsgierig naar wat onze visie is op leren en professionaliseren?

Maatwerktraject

Bestaat de interesse om meerdere medewerkers binnen jouw organisatie op te leiden? Het hele aanbod van Onderwijs Maak Je Samen is eveneens op maat te realiseren. Het programma sluit dan nog beter aan op de praktijk, de visie en het beleid van jouw organisatie. Interesse? Neem contact op met academie@onderwijsmaakjesamen.nl.

Stel je vraag aan

sluiten

sluiten

Geef aan waarin je geïnteresseerd bent

    Ik geef toestemming om nieuwsbrieven te ontvangen van Onderwijs Maak Je Samen.