KLIJFlab

In het onderwijs staat het faciliteren van ontwikkeling centraal. Vanuit neuropsychologisch perspectief is dat ‘het versterken van hersenverbindingen’. Maar versterken we in het huidige onderwijs de verbindingen die we daadwerkelijk wíllen versterken?

 

Het KLIJFlab

Wil je weten hoe het brein werkt wanneer er ontwikkeling plaatsvindt? Hoe je de ontwikkeling kunt stimuleren door onderwijs vanuit neurowetenschappelijke inzichten te bekijken? Volg dan een studiedag of training in het KLIJFlab. Daar leer je hoe onderwijs beklijft en wat dit betekent voor je eigen handelen en inrichting van het onderwijsaanbod.

 

 

Meld je aan en ervaar het zelf!

 

Het lerende brein ontrafeld – KLIJFdag (9.30 – 15.30 uur)

Een trainingsdag waarbij je leert door een neuropsychologische bril naar onderwijsvraagstukken te kijken. Je verdiept je in de werking van de hersenen en welke invloed de houding en het gedrag van jou als leraar daarop heeft.

We heten je welkom in het ‘KLIJFlab’; een belevenis op zich! Je gaat op ontdekking langs verschillende zones waar je ervaringen en inzichten opdoet. Kom langs en ervaar het zelf!

 

Onderwijs dat beklijft in de hersenen – KLIJFtraining (drie dagen)

Deze driedaagse training is een verrijking op de KLIJFdag. In deze training ontdek je het effect van wat jij denkt, zegt en doet op de hersenen van jouw leerlingen. Verken hoe jij jouw handelen om kan buigen zodat je op de juiste knoppen drukt! Vanuit praktijkcasussen ga je je verder verdiepen in de werking van de hersenen in relatie tot de inrichting van ons onderwijs.

We heten je welkom in het ‘KLIJFlab’; een belevenis op zich! Kom langs en ervaar het zelf!

 

KLIJFaanbod voor het team – op aanvraag

Wil je weten hoe je een KLIJFlab dag voor je team kunt reserveren?

 

 

Wie is het brein achter het KLIJFlab?

Noortje is initiatiefneemster van het KLIJFlab waar onderwijsprofessionals kunnen leren én ervaren hoe hun onderwijsaanpak en -aanbod optimaal beklijft in de hersenen van leerlingen.
Bevlogen neemt zij hen mee op reis door het brein. Zij zet op innemende wijze vraagtekens bij de huidige onderwijsaanpak en laat deelnemers middels ervaringen voelen/ondervinden hoe het anders kan.

Noortje is onderwijs-neuropsychologe en het is haar passie om de stand van de wetenschap met betrekking tot de wonderbaarlijke werking van het brein inzichtelijk en in de praktijk toepasbaar te maken voor onderwijsprofessionals.
Ze heeft hier inmiddels jaren ervaring in opgebouwd, in zowel het PO, VO als het HBO.

 

Meer artikelen over het KLIJFlab

 

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van het KLIJFlab? Houd ons in de gaten via onze website, LinkedIn, Instagram of Facebook.

sluiten