Pasi Tweets Discussiespel

Schrijf de eerste beoordeling van dit product

Excl. BTW: € 12,36 Incl. BTW: € 14,95
OF

Snel overzicht

Het Pasi Tweets Discussiespel is bedoeld voor onderwijsprofessionals. Het spel bevat 40 kaartjes met op ieder kaartje een prikkelende tweet van Pasi Sahlberg, de auteur van het boek ‘Finnish Lessons’. In dit boek beschrijft Sahlberg de geheimen van het Finse onderwijs. Zijn tweets zijn stuk voor stuk uitdagende uitspraken die aanzetten tot nadenken vanuit de context van het Finse onderwijs. Verrassend genoeg zijn vele uitspraken ook van toepassing op het Nederlandse onderwijs.

Iedere tweet is aan de achterzijde van het kaartje voorzien van een stelling, een vraag en een opdracht. Net naargelang de insteek van de ontmoeting met je collega(‘s), kun je met elkaar in dialoog gaan over je eigen onderwijspraktijk. Dit kun je doen aan de hand van een van de stelling, de vraag of de opdracht.

40 kaartjes van 12 x 8 cm en twee kaartjes handeling in een doosje
Auteur: Pasi Sahlberg, uitwerking OMJS en Stichting de Brink 
Uitgeverij: Uitgeverij OMJS in samenwerking met Stichting de Brink, 2013


Uitspraken die aanzetten tot nadenken vanuit de context van het Finse onderwijs.


Pasi Tweets Discussiespel

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Genoemd door


Ben Daeter
"Op een ludieke manier onderwijs vernieuwen". Januari 2016.

Details

Op zoek naar spelvormen? In de kaartenset is ook een tweetal kaartjes opgenomen waarop een aantal spelsuggesties wordt gegeven. Twee voorbeelden: Stellingenwandeling Verspreid de geselecteerde kaartjes in de ruimte of het gebouw waar je je bevindt. In kleine groepjes of tweetallen wandelen de deelnemers door de ruimte en behandelen iedere ‘Pasi tweet’ die ze onderweg tegenkomen. Afhankelijk van de beschikbare tijd k de stelling, de vraag en/of de opdracht behandelen. Pak en schud Verdeel het team in groepjes van vier tot zes personen. Ieder groepje krijgt een selectie van ‘Pasi tweets’. Iemand pakt het stapeltje tweets, schudt de tweets door elkaar en laat een ander groepslid (ongezien) een tweet kiezen. Dit groepslid leest de stelling of vraag achter deze tweet voor en geeft als eerste een reactie op de stelling en de vraag. De overige groepsleden mogen vervolgens reageren. Daarna schudt degene die de tweet getrokken heeft het stapeltje tweets om een ander groepslid een kaartje te laten trekken. Totdat ieder groepslid aan de beurt is geweest.

U bent wellicht ook geïnteresseerd in de volgende producten:

RET kwartet - Spelenderwijs op positieve gedachtenreis

RET kwartet - Spelenderwijs op positieve gedachtenreis

Excl. BTW: € 12,36 Incl. BTW: € 14,95
Finnish Lessons - Wat Nederland kan leren van het Finse onderwijs

Finnish Lessons - Wat Nederland kan leren van het Finse onderwijs

Excl. BTW: € 37,69 Incl. BTW: € 39,95
   

Eigen labels

Gebruik spaties om labels te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.