Uplifting leadership - Over opwaartse kracht in organisaties

Schrijf de eerste beoordeling van dit product

Excl. BTW: € 37,69 Incl. BTW: € 39,95
OF

Snel overzicht

Krijg een beeld van Uplifting Leadership door een inzage in de inhoudsopgave van het boek.


In deze uitgave bieden Hargreaves en zijn collega’s, door een aantal pakkende voorbeelden uit de sport, onderwijs en het bedrijfsleven, inspiratie om opwaartse kracht in organisaties te brengen. Deze opwaartse kracht maakt dat binnen organisaties medewerkers in staat geraken uitmuntend te presteren en het ondenkbare waar te maken. Ondanks, of wellicht dankzij, op het oog ontbrekende randvoorwaarden. In de voorbeelden, voorkomend uit 5 jaar onderzoek door Hargreaves’ team, tref je (school)leiders die kracht en nieuw elan wisten te organiseren door hun medewerkers uit de grammofoonplaat-groef te halen. Veelal door, zoals Hargreaves het noemt, contra-intuïtief te denken.


Productomschrijving
Hardcover, 224 p. 1 steunkleur
Auteur: Andy Hargreaves, Alan Boyle, Alma Harris
Taal: Nederlands
ISBN: 9789081748490
Jaar van uitgave: 2015
Uitgeverij: Uitgeverij OMJS in samenwerking met Stichting de Brink

Uplifting leadership - Over opwaartse kracht in organisaties

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Genoemd inBert Peene - VO-academie
"Duurzaamheid is gebaat bij samenwerking over organisatiegrenzen heen" 
Mei 2015 


Sandra Niemeijer - VO-academie
"Waarom moeilijk doen, als het samen kan (Loesje)"
Mei 2015 Reacties


Uplifting Leadership verbindt klassieke managementinzichten met werkelijke succesvolle verhalen, ook in de onderwijswereld. De auteurs doen dat op dezelfde wijze als waarover ze verhalen, dromend en tegelijk heel realistisch. Mooi voorbeeld van opwaarts leiderschap is de keuze om een bestaand strak geleid onderwijssysteem met hoge prestaties op dat hoogtepunt toch te durven veranderen in een echt ruimte biedend systeem voor creativiteit en eigenaarschap van leraren en hun leerlingen zodat zij in staat zijn de nieuwe uitdagingen van een global world te beantwoorden. Van strakke competitie naar open samenwerking op een moment dat behoudende krachten nog volop in kennis en toetsen geloven. En dit is maar één van de voorbeelden uit dit inspirerende boek! Een aanrader voor ieder die het belang inziet van echte samenwerking voor onderwijs dat ertoe doet.”
- Ton Groot Zwaaftink, Voorzitter College van Bestuur RVKO en Thomas More Hogeschool

“Hoe anders denken en handelen effectieve leiders? Dit baanbrekende boek biedt interssante inzichten van over de hele wereld, die conventionele aannames over leiderschap omver werpen. Nu meer dan ooit, moeten leiders helpen onze scholen, onze banen en onze organisaties te transformeren. Uplifting Leadership staat bol van inspirerende ideeën en praktische bewijzen - vanuit onderwijs en bedrijfsleven - hoe dat te doen. Dit belangrijke boek zal elke leider helpen zijn of haar organisatie nog beter te laten presteren, hoe moeilijk dat ook mag lijken”
- Sir Ken Robinson, auteur, The Element and Out of Our Mind

 

Details

Opnieuw maakt Andy Hargreaves het waar: hij slaagt er in om theorie en praktijk zo te verbinden dat de lezer bij Uplifting Leadership scherp voor ogen ziet hoe duurzame organisatieontwikkeling vorm krijgt.

De wijze van doorvoeren van veranderingen in scholen wordt geïllustreerd, de professionele effectiviteit krijgt verbeterimpulsen. Uplifting Leadership bevat ideeën om mee aan het werk te gaan. Voorbeelden uit scholen, het bedrijfsleven en de sport wisselen elkaar af. Hargreaves onderbouwt hoe ‘doelgericht dromen’ en ‘creatieve durf’ kunnen leiden tot grote successen als je weet waar je naar toe wilt en over de mensen beschikt om dat te realiseren. Hij houdt de benen op de grond. Je kunt geen organisatie bouwen zonder stevig fundament. Soms is er sprake van trekken en duwen; menige organisatie komt tegenwoordig om in de data die lang niet allemaal betekenisvol zijn.

Duurzaam succes vereist een solide basis, een beheersbare groeisnelheid én het vermogen en de bereidheid om directe acties te koppelen aan het lange termijn resultaat.

Duurzame organisatieontwikkeling vraagt om Uplifting Leadership.

U bent wellicht ook geïnteresseerd in de volgende producten:

Stratosphere - De verbindende kracht van technologie, pedagogie en veranderkunde

Stratosphere - De verbindende kracht van technologie, pedagogie en veranderkunde

Excl. BTW: € 32,97 Incl. BTW: € 34,95
Van eiland naar WIJland - Collegiaal leren in de praktijk

Van eiland naar WIJland - Collegiaal leren in de praktijk

Excl. BTW: € 56,56 Incl. BTW: € 59,95
De schoolleider - Strategieën die het verschil maken

De schoolleider - Strategieën die het verschil maken

Excl. BTW: € 37,69 Incl. BTW: € 39,95
De mooiste weg - naar leren en leiderschap in het onderwijs.

De mooiste weg - naar leren en leiderschap in het onderwijs.

Excl. BTW: € 23,54 Incl. BTW: € 24,95

Eigen labels

Gebruik spaties om labels te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.