Vrijheid in verandering - Leidinggeven; complex of toch simpel?

Schrijf de eerste beoordeling van dit product

Excl. BTW: € 37,69 Incl. BTW: € 39,95
OF

Snel overzicht

Heb jij er ook schoon genoeg van om je te laten tegenhouden en frustreren door je eigen acties of die van anderen? Het boek Vrijheid in verandering laat zien hoe je de gedachte kunt doorbreken dat anderen jou ervan weerhouden om succesvoller te zijn. Dit boeiende en prikkelende boek onderzoekt twee soorten vrijheid in ons dagelijks leven: vrij zijn van beperkingen en de vrijheid om initiatieven te ontplooien en actie te ondernemen. Fullan licht toe dat vrij zijn van schijnbaar vastgeroeste beperkingen pas waardevol is op het moment dat dit samengaat met een duidelijk beeld van wat men daadwerkelijk wil.

Welke verandering zou je willen bewerkstelligen voor jezelf of voor jouw omgeving?

Productomschrijving
Hardcover, 147 p. 1 steunkleur
Auteur: Michael Fullan
Taal: Nederlands 
ISBN: 9789079336173
Jaar van uitgave: 2016
Uitgeverij: Uitgeverij OMJS in samenwerking met Stichting de Brink 

Vrijheid in verandering - Leidinggeven; complex of toch simpel?

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Reacties“In het boek Vrijheid in verandering daagt Michael Fullan individuen en groepen uit om de voorwaarden te creëren die zij wensen. Hij geeft de lezer expliciet advies over de vier belangrijkste factoren in hun eigen invloedssfeer. Als je persoonlijk en als groep verantwoordelijkheid wilt nemen voor het verbeteren van de organisatie en je wilt graag specifiek advies over hoe te werk te gaan, dan is dit boek een echte aanrader.”
Rick Dufour, auteur en consultant binnen het onderwijs

“Michael Fullan zorgt voor een unieke en uitdagende kijk op schoolhervormingen door individuen aan te sporen om vrijheid na te streven, en niet alleen resultaten voor anderen,maar ook voor zichzelf te behalen."
- Sir Michael Barber, chief education advisor, Pearson

“Freedom to Change is een manifest voor actie. Fullan schetst wat er nodig is om mensen naar een hoger niveau van motivatie en meesterschap te brengen. Hij spoort ons aan om de sprong te wagen van een reactieve ‘vrij van’-houding naar het omarmen van vierkernconcepten van ‘vrijheid om te veranderen'. Dit boek opent nieuwe deuren en creëert impuls, momentum, energie en drive."
- Avis Glaze - Edu-quest International Inc.voormalig chief student achievementofficer van Ontario, Canada


Details

Om je bij deze verandering te begeleiden, hanteert Fullan vier dynamisch samenhangende acties: Zoek de juiste balans tussen autonomie en samenwerking met anderen; Verbeter het feedback-proces – geef meer waardevolle feedback, en vraag, hoor en accepteer feedback op effectievere wijze; Integreer afleggen van verantwoording op de werkvloer; en Vind manieren om de impact van onze veranderingen te vergoten en te verspreiden.

Deze vier acties zijn de richtlijnen voor het optimaliseren van ‘vrijheid in verandering’. Door continue te navigeren tussen deze vier thema’s zul je je eigen optimale vrijheid bereiken. Het boek Vrijheid in verandering staat vol met voorbeelden uit de educatieve, zakelijke en non-profit sector, en doet aanbevelingen voor zowel individuen als organisaties die op zoek zijn naar meer verbondenheid en onafhankelijkheid.

U bent wellicht ook geïnteresseerd in de volgende producten:

Leiding geven aan... - Perspectieven op leren en leiderschap

Leiding geven aan... - Perspectieven op leren en leiderschap

Excl. BTW: € 14,10 Incl. BTW: € 14,95
Stratosphere - De verbindende kracht van technologie, pedagogie en veranderkunde

Stratosphere - De verbindende kracht van technologie, pedagogie en veranderkunde

Excl. BTW: € 32,97 Incl. BTW: € 34,95
Leiding geven aan mezelf

Leiding geven aan mezelf

Excl. BTW: € 9,39 Incl. BTW: € 9,95
De schoolleider - Strategieën die het verschil maken

De schoolleider - Strategieën die het verschil maken

Excl. BTW: € 37,69 Incl. BTW: € 39,95

Eigen labels

Gebruik spaties om labels te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.