Annet Jongen

Door haar jarenlange ervaring in het primair onderwijs, gecombineerd met een masteropleiding Onderwijswetenschappen heeft Annet een brede basis aan kennis en vaardigheden om uit te putten wanneer zij onderwijsprofessionals begeleidt in hun ontwikkeling. Vanuit deze achtergrond werkt Annet graag met theoretisch onderbouwde aanpakken en weet daarin praktische en aansprekende vertalingen te maken naar de praktijk van het onderwijs.

Ze is gefascineerd door hoe kinderen en volwassenen leren. Welke processen in de hersenen zijn hierbij betrokken en hoe ontwikkelt zich dit? Wat werkt om het leren te laten beklijven en betekenisvol te laten zijn? En wat kan gedaan worden om deze leerprocessen optimaal te ondersteunen en begeleiden? Dergelijke inzichten neemt ze mee in haar werk als trainer van het KLIJFlab, maar weet dit ook als adviseur toepasbaar te maken in de specifieke context van jouw school.

Annet werkte eerder als adjunct-directeur en coach, maar heeft met name lang voor de groep gestaan in de onderbouw van de basisschool. Haar expertise en affiniteit ligt dan ook op het gebied van het jonge kind. Daarnaast is ze thuis in vernieuwend onderwijs, verdiepend leren en effectieve didactiek.

Mijn artikelen

po/vo
sluiten