Brigit van Rossum

"Volg het pad van jouw dromen, niet de snelweg van andermans verwachtingen."

Brigit heeft haar eigen pad in en rondom het onderwijs afgelegd.

Zij begon in 1998 als leraar in het basisonderwijs. Proefde in 2004 op haar tweede school aan het leidinggeven in de rol van middenmanager. En dat smaakte haar naar meer!

Vanaf 2006 heeft zij als schoolleider van één en soms meerdere scholen tegelijk gewerkt. Leidinggeven aan onderwijs- en organisatieverandering en daarbij teams en scholen laten schitteren is haar expertise. Ze heeft de laatste school waar ze leiding aan heeft gegeven getransformeerd naar vernieuwend onderwijs op een nieuwe locatie. Vanaf 2014 is zij bovenschools gaan werken als senior-beleidsmedewerker onderwijskwaliteit en onderwijsontwikkeling, leidde ze een complex innovatieproject binnen de opleidingsscholen uit de regio en werd zij door haar bestuur uitgeleend aan Fontys om les te geven in de Master Leadership in Education en de opleiding vakbekwaam schoolleider van Magistrum. Zelf heeft zij in deze tijd ook haar master in onderwijsmanagement (MME) gehaald bij TIAS aan de universiteit van Tilburg.

Sinds 2017 werkt Brigit als zelfstandig leiderschapsdocent en heeft zij diverse leergangen ontworpen. Ze coacht en begeleidt leidinggevenden in het onderwijs, maar ook daarbuiten. Leidinggeven is vooral leidinggeven aan jezelf, vindt zij en de sector waarin je dat doet maakt niet zo veel verschil.

Zij heeft het proces van gespreid leiderschap onderzocht en hier over gepubliceerd. Ze weet als geen ander hoe je een lerende organisatie neerzet en de expertise en diversiteit in een team kunt laten opbloeien. Daarnaast leidt zij projecten in Nederland en in de Cariben voor opdrachtgevers als de PO-Raad/NRO en OCW/RCN. Brigit is ten slotte nog verbonden aan een onderwijsstichting vanuit haar rol als toezichthouder. Ze heeft zo’n beetje alle stoelen in het onderwijs wel ervaren. Toch vindt ze leraar zijn in haar favoriete onderwerpen leiderschap en organisatieontwikkeling wel de allermooiste combinatie van al haar ervaringen.

Bij Onderwijs Maak je Samen zie je haar expertise terug in de meerdere rollen. Als kerndocent van de schoolleidersopleidingen, begeleider en ontwikkelaar van leertrajecten voor (aanstaande) schoolleiders en als kwartiermaker van het leiderschapscentrum.

sluiten